Pora odsłonić pierwsze karty Jemy w Łodzi Food Fest. Już we wrześniu zaprosimy was na premierę naszego klubu kolacyjnego. Będzie świetne jedzenie, wyjątkowi ludzie i domowa atmosfera. Sprawdźcie dokąd was zabierzemy.

Przy Stole - klub kolacyjny Jemy w Łodzi
Przy Stole – klub kolacyjny Jemy w Łodzi

Uwielbiamy spotykać się przy wspólnym stole – próbować ciekawych smaków, spotykać fajnych ludzi, godzinami gadać o jedzeniu i restauracjach. Chcemy zaprosić was na podobne spotkania, które będzie alternatywą dla typowych kolacji degustacyjnych. Pierwsza różnica – zgodnie z tytułem klubu, siadamy przy jednym, zastawionym stole i dzielimy się jedzeniem. Na kolacjach będą królowały przysmaki z codziennej karty restauracji, choć na pewno zawsze zagoszczą też specjalne dania przygotowane na tę okazję. Idąc do nowego lokalu zawsze ubolewamy, że możemy spróbować zaledwie kilku pozycji – taka formuła pozwoli, by poznać nowe miejsca oraz spróbować więcej. Liczba miejsc na każda kolację będzie ograniczona do 20 osób, tak by móc poznać innych uczestników kolacji i spędzić ten czas przy jednym, wspólnym stole. O czym jeszcze należy napisać? Każde wydarzenie ma wyróżnić się czymś wyjątkowym. Na pierwszym spotkaniu w Hamrze gościem specjalnym będzie Alain Iskander, który nie tylko opowie o swojej rodzinnej libańskiej kuchni, ale również przygotuje dania wspólnie z szefem kuchni restauracji.

Przy Stole - klub kolacyjny Jemy w Łodzi
Przy Stole – klub kolacyjny Jemy w Łodzi

Co ważne, zależy nam, aby kolacje były przystępne cenowo – udział w nich kosztuje obecnie 79 zł i poza daniami obejmuje również welcome drink i napoje bezalkoholowe (będzie również dostępna karta wybranych koktajli i win w promocyjnej cenie). Wspólne kolacje to pierwsza inicjatywa klubu, ale już teraz możemy zdradzić, że to dopiero początek, a pomysłów na rozwój mamy bardzo dużo.

Kolacja niewiele różni się od normalnej wizyty w restauracji, pomimo to na początku poprosimy wszystkich uczestników o wypełnienie ankiety dotyczącej stanu zdrowia. Jeżeli pogoda dopisze, zorganizujemy spotkanie na świeżym powietrzu, przekażemy też dodatkowe zasady bezpieczeństwa. Udział w kolacji można najpóźniej odwołać z jednodniowym wyprzedzeniem, w innym przypadku nie zwracamy pieniędzy za kupiony bilet.

To tyle o zasadach, a teraz czas przeczytać o dwóch pierwszych kolacjach i szybko rezerwować miejsca, bo liczba jest mocno ograniczona.

Alain Iskander w kuchni Hamry – klub kolacyjny JwŁ

ALAIN ISKANDER W KUCHNI HAMRY – KLUB KOLACYJNY JWŁ
Przy Stole – klub kolacyjny Jemy w Łodzi w Hamrze

Pełna kolorowych mezze kuchnia libańska i wyjątkowa gościnność Libańczyków idealnie pasuje do biesiadowania przy wspólnym stole. Hummusy, falafele, dolmy, a co najważniejsze – przysmaki przygotowane przez gościa specjalnego Alaina Iskandera. Alain przyjechał do Łodzi z Libanu, studiuje medycynę i uwielbia gotować. Wspólnie z szefem kuchni Bartkiem Pruchniewskim przygotują fatteh, kibbeh, a po uczcie gospodarz ugości wszystkim samodzielnie przygotowanym deserem aysh el saraya. Wieczór spędzimy nie tylko przy świetnym jedzeniu, ale również opowieściach o Libanie – Alain opowie o swojej rodzinnej kuchni, zwyczajach i o tym, co najbardziej zaskoczyło go w Polsce.

Bilet na tę niezwykłą kolację obejmuje jedzenie, welcome drink i napoje bezalkoholowe (tego dnia będzie dostępna karta drinków w promocyjnych cenach). 

Miejsce: Hamra, Piotrkowska 89
Termin: 15 września, 18.30
Zapisy: TUTAJ Cena: 79 zł
Liczba miejsc: 20

Tapasy świata w Dzień Dobry Caffe

Tapasy świata w Dzień Dobry Caffe
Przy Stole – klub kolacyjny Jemy w Łodzi w Dzień Dobry Caffe

Na drugie spotkanie klubu kolacyjnego JwŁ „Przy stole” zapraszamy do Dzień Dobry Caffe. Miejsce znane głównie z samodzielnie komponowanych, miseczkowych śniadań od września rozszerza działalność. Od teraz będziecie mogli tu wpaść nie tylko od rana, ale również po pracy – napić się drinka i skosztować dań z wieczornej karty. Ich premiera odbędzie się właśnie podczas naszej kolacji. Menu przygotowuje Tomasz Janczewski, szef patron Dzień Dobry Caffe. Krewetki w maślanej emulsji,  smażone kąski wołowo–ryżowe, pieczone mięsa, serowe zapiekanki – Tomek wznosi pozornie proste propozycje na wyższy poziom, ciekawie łącząc smaki i chętnie sięgając po azjatyckie nuty. Kolacja będzie bliska miseczkowej formie serwowania tutejszej kuchni, która tak bardzo sprzyja dzieleniu się jedzeniem. Wiemy, że lubicie słuchać, jak wygląda życie restauracji od kuchni – namówimy Tomka na podobne opowieści, a również na zdradzenie jednego z przepisów 😉 

Cena biletu zawiera jedzenie, welcome drink i napoje bezalkoholowe (tego dnia będzie dostępna karta drinków w promocyjnych cenach). 

Miejsce: Dzień Dobry Caffe, Narutowicza 57
Termin: 17 września, 19.00
Zapisy: TUTAJ Cena: 79 zł/os.
Liczba miejsc: 20

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...