fbpx

Pora odsłonić pierwsze karty Jemy w Łodzi Food Fest. Już we wrześniu zaprosimy was na premierę naszego klubu kolacyjnego. Będzie świetne jedzenie, wyjątkowi ludzie i domowa atmosfera. Sprawdźcie dokąd was zabierzemy.

Przy Stole - klub kolacyjny Jemy w Łodzi
Przy Stole – klub kolacyjny Jemy w Łodzi

Uwielbiamy spotykać się przy wspólnym stole – próbować ciekawych smaków, spotykać fajnych ludzi, godzinami gadać o jedzeniu i restauracjach. Chcemy zaprosić was na podobne spotkania, które będzie alternatywą dla typowych kolacji degustacyjnych. Pierwsza różnica – zgodnie z tytułem klubu, siadamy przy jednym, zastawionym stole i dzielimy się jedzeniem. Na kolacjach będą królowały przysmaki z codziennej karty restauracji, choć na pewno zawsze zagoszczą też specjalne dania przygotowane na tę okazję. Idąc do nowego lokalu zawsze ubolewamy, że możemy spróbować zaledwie kilku pozycji – taka formuła pozwoli, by poznać nowe miejsca oraz spróbować więcej. Liczba miejsc na każda kolację będzie ograniczona do 20 osób, tak by móc poznać innych uczestników kolacji i spędzić ten czas przy jednym, wspólnym stole. O czym jeszcze należy napisać? Każde wydarzenie ma wyróżnić się czymś wyjątkowym. Na pierwszym spotkaniu w Hamrze gościem specjalnym będzie Alain Iskander, który nie tylko opowie o swojej rodzinnej libańskiej kuchni, ale również przygotuje dania wspólnie z szefem kuchni restauracji.

Przy Stole - klub kolacyjny Jemy w Łodzi
Przy Stole – klub kolacyjny Jemy w Łodzi

Co ważne, zależy nam, aby kolacje były przystępne cenowo – udział w nich kosztuje obecnie 79 zł i poza daniami obejmuje również welcome drink i napoje bezalkoholowe (będzie również dostępna karta wybranych koktajli i win w promocyjnej cenie). Wspólne kolacje to pierwsza inicjatywa klubu, ale już teraz możemy zdradzić, że to dopiero początek, a pomysłów na rozwój mamy bardzo dużo.

Kolacja niewiele różni się od normalnej wizyty w restauracji, pomimo to na początku poprosimy wszystkich uczestników o wypełnienie ankiety dotyczącej stanu zdrowia. Jeżeli pogoda dopisze, zorganizujemy spotkanie na świeżym powietrzu, przekażemy też dodatkowe zasady bezpieczeństwa. Udział w kolacji można najpóźniej odwołać z jednodniowym wyprzedzeniem, w innym przypadku nie zwracamy pieniędzy za kupiony bilet.

To tyle o zasadach, a teraz czas przeczytać o dwóch pierwszych kolacjach i szybko rezerwować miejsca, bo liczba jest mocno ograniczona.

Alain Iskander w kuchni Hamry – klub kolacyjny JwŁ

ALAIN ISKANDER W KUCHNI HAMRY – KLUB KOLACYJNY JWŁ
Przy Stole – klub kolacyjny Jemy w Łodzi w Hamrze

Pełna kolorowych mezze kuchnia libańska i wyjątkowa gościnność Libańczyków idealnie pasuje do biesiadowania przy wspólnym stole. Hummusy, falafele, dolmy, a co najważniejsze – przysmaki przygotowane przez gościa specjalnego Alaina Iskandera. Alain przyjechał do Łodzi z Libanu, studiuje medycynę i uwielbia gotować. Wspólnie z szefem kuchni Bartkiem Pruchniewskim przygotują fatteh, kibbeh, a po uczcie gospodarz ugości wszystkim samodzielnie przygotowanym deserem aysh el saraya. Wieczór spędzimy nie tylko przy świetnym jedzeniu, ale również opowieściach o Libanie – Alain opowie o swojej rodzinnej kuchni, zwyczajach i o tym, co najbardziej zaskoczyło go w Polsce.

Bilet na tę niezwykłą kolację obejmuje jedzenie, welcome drink i napoje bezalkoholowe (tego dnia będzie dostępna karta drinków w promocyjnych cenach). 

Miejsce: Hamra, Piotrkowska 89
Termin: 15 września, 18.30
Zapisy: TUTAJ Cena: 79 zł
Liczba miejsc: 20

Tapasy świata w Dzień Dobry Caffe

Tapasy świata w Dzień Dobry Caffe
Przy Stole – klub kolacyjny Jemy w Łodzi w Dzień Dobry Caffe

Na drugie spotkanie klubu kolacyjnego JwŁ „Przy stole” zapraszamy do Dzień Dobry Caffe. Miejsce znane głównie z samodzielnie komponowanych, miseczkowych śniadań od września rozszerza działalność. Od teraz będziecie mogli tu wpaść nie tylko od rana, ale również po pracy – napić się drinka i skosztować dań z wieczornej karty. Ich premiera odbędzie się właśnie podczas naszej kolacji. Menu przygotowuje Tomasz Janczewski, szef patron Dzień Dobry Caffe. Krewetki w maślanej emulsji,  smażone kąski wołowo–ryżowe, pieczone mięsa, serowe zapiekanki – Tomek wznosi pozornie proste propozycje na wyższy poziom, ciekawie łącząc smaki i chętnie sięgając po azjatyckie nuty. Kolacja będzie bliska miseczkowej formie serwowania tutejszej kuchni, która tak bardzo sprzyja dzieleniu się jedzeniem. Wiemy, że lubicie słuchać, jak wygląda życie restauracji od kuchni – namówimy Tomka na podobne opowieści, a również na zdradzenie jednego z przepisów 😉 

Cena biletu zawiera jedzenie, welcome drink i napoje bezalkoholowe (tego dnia będzie dostępna karta drinków w promocyjnych cenach). 

Miejsce: Dzień Dobry Caffe, Narutowicza 57
Termin: 17 września, 19.00
Zapisy: TUTAJ Cena: 79 zł/os.
Liczba miejsc: 20

Podobne posty

W tej restauracji jeszcze nas nie było, a ma już 12 lat! Kręcą pizzę, makarony, sami pieką bułki do ...
30 festiwalowych restauracji przygotowało swoje popisowe pizze. Jest pizzowy burger, włoskie ...
Konkurs na najszybsze zjedzenie pizzy, wystawa fotografii, spotkanie klubu kolacyjnego i warsztaty ...