Restauracje szykują się do Restaurant Week
W pierwszej łódzkiej edycji festiwalu wzięło udział ponad 5 tysięcy osób. Wierzymy, że jesienią padnie nowy rekord.
W Warszawie i Krakowie już za tydzień rusza Festiwal Sztuki Restauracyjnej. W tych miastach imprezy spod znaku Restaurant Week odbywają się częściej, my na kulinarne doznania będziemy musieli poczekać do października. Dla gości to jeszcze dużo czasu, ale restauratorzy lada moment będą musieli zaprezentować organizatorom swoje propozycje. Spodziewamy się, że będzie jeszcze lepiej niż wiosną.
Łódź zadebiutowała podczas kwietniowej edycji, a debiut ten był wyjątkowo udany. Restauracje były naprawdę dobrze przygotowane, a z frekwencją przekraczającą ponad 5 tysięcy gości uplasowaliśmy się na czwartym miejscu Polsce. Przypomnijmy: niekwestionowaną zwyciężczynią uhonorowaną tytułem najlepszej restauracji RW została Piwnica Łódzka, która zajęła pierwsze miejsce kategorii najlepszego jedzenia i atmosfery. Drugie miejsce przypadło restauracji Nowa Łódź, trzecie Quale. Ciekawe jak będzie tym razem?
My nie możemy się doczekać, tym bardziej, że po raz drugi będziemy miały przyjemność być ambasadorkami i patronkami wydarzenia. Wspieramy organizatorów, którzy podnoszą sobie poprzeczkę i chcą uatrakcyjnić jesienny festiwal jeszcze większą liczbą wydarzeń towarzyszących. Tu apel do was. Jeśli chcielibyście pomóc w ich organizacji, zostać partnerem lub sponsorem czy też po prostu macie fajny pomysł związany z tematem kulinariów – piszcie na adres lodz@resturantweek.pl.
Druga łódzka edycja Restaurant Week odbędzie się między 21 a 30 października. Możecie już wpisać do kalendarza, ale my na pewno będziemy jeszcze nie raz przypominać.