Rusza Festiwal Dobrego Smaku
Dziś o 14.00 festiwalowe lokale zaczynają serwować konkursowe dania. To prawdziwe wyzwanie dla miłośników kulinariów – w tym roku do odwiedzenia mają oni 25 restauracji i 9 kawiarni.
Godfather Burger, Kill Bill Roll, a z polskich inspiracji Popiół i Diament czy Ziemia Obiecana – już dziś goście osobiście dowiedzą się, co kryje się pod filmowymi tytułami dań. Wszystkie potrawy kosztują 10 zł, zaś deser z kawą – 7 zł. Na kulinarną podróż macie niecałe 4 dni – Festiwal Dobrego Smaku kończy się w niedzielę o godz. 18.00.
Jak już wcześniej pisaliśmy, FDS to również cykl imprez towarzyszących: Kino Dobrego Smaku, Szkoła Dobrego Smaku i sobotnia impreza na rynku Manufaktury, na którym powstaną aż trzy smakowite strefy. W pierwszej spotkacie łódzkich blogerów i Paolo Cozzę, którzy od 10.00 aż do 20.00 będą smażyć omlety, przyrządzać carbonarę czy też zawijać tortille.
W drugiej strefie spotkacie między innymi Grzegorza Łapanowskiego, trzecia dedykowana jest zaś najmłodszych. Warsztaty zielarskie, kolorowe kanapki i sałatki, dekorowanie babeczek, a także konsultacje z dietetykiem i savoir-vivre dla dzieci – będzie się działo.
W niedzielę na finałowej gali poznamy zwycięzców jubileuszowej X edycji Festiwalu. Macie już swoich faworytów?