fbpx

House of Sushi

Uramaki, sashimi, gunkan i kampyo… czy te słowa brzmią znajomo? Mamy szczerą nadzieję, że tak – w końcu wielu z Was jest wyrawnymi sushiżercami. Co gdyby jednak na chwilę zamienić role i ze zjadającego stać się przygotowującym?

Opcję magicznej zamiany miejsc (pod czujnym okiem profesjonalistów) zapewnia łódzkie House of Sushi, znajdujące się w podwórku na Piotrkowskiej 89. Restaurację, której szefuje Bartek Goliński, łódzcy amatorzy azjatyckich smaków znają nie tylko z doskonałych rolek, ale również festiwalowych ramenów. Teraz macie okazję, by poznać sekret ich pysznego sukcesu!

House of Sushi

Jak? Zadanie nie wymaga użycia skomplikowanej magii – wystarczy, że zamówicie warsztaty z tworzenia sushi. Zajęcia z kręcenia rolek odbywają się tu w grupie ok. 10 osób, a koszt udziału to 150 zł za osobę. Kilkugodzinną podróż po smakach Japonii zaczniecie od krótkiej historii, dowiadując się więcej o sushi, jego rodzajach i teoretycznych aspektach przygotowania. Teorii towarzyszyć będzie oczywiście poczęstunek, dzięki któremu spróbujecie flagowych rolek i dań, a w efekcie zainspirujecie się do tworzenia własnych kompozycji. Ekipa przygotuje dla Was także open bar z napojami – pro tip, polecamy porzucić auto na rzecz spróbowania japońskiego wina choya!

House of Sushi

Po takim starcie przyjdzie czas na praktykę i aktywne zdobywanie umiejętności. Pod czujnym okiem Szefa Kuchni Bartka Golińskiego poznacie wszystkie aspekty przygotowywania sushi: od gotowania i przyprawiania ryżu, przez dobór składników, krojenie ryby i perfekcyjne kręcenie, aż po serwowanie gotowych maków.

House of Sushi

Na co więc czekać? Zbierzcie grupę znajomych zajaranych smakami Azji i zjeżdżajcie do House of Sushi zgłębiać tajemnice futomaków i nigiri. Jednak ostrzegamy! Po zaprezentowaniu Waszych nowo nabytych umiejętności nie będziecie mogli opędzić się od znajomych, którzy „przypadkiem” przechodzili obok i akurat mają ze sobą świeżego łososia 😉

Rezerwacje warsztatów przyjmowane są telefonicznie w restauracji: 42 674 00 40. W przypadku pytań możecie kontaktować się także mailowo, pisząc na adres biuro@houseofsushi.pl.

PARTNERZY

Jak wybrać mąkę do pizzy

Podobne posty

Gotowi na kolejne otwarcia? Mamy sporo nowego jedzenia do wypróbowania! Wbrew pandemii w Łodzi wciąż ...
Pytani o typowo łódzkie dania, łodzianie najczęściej wymieniają zalewajkę i prażoki, ale rzadko ...
W ramach Jemy w Łodzi Pasta & Kluchy Fest, nasz partner, sklep Azjanatalerzu.pl przygotował ...