Shabu Shabu w House of Sushi
W ofercie House of Sushi pojawiło się nowe danie. W Shabu Shabu bez wątpienia najciekawsza jest forma podania – potrawę przygotowuje się samodzielnie przy stoliku.
Shabu Shabu jest daniem dedykowanym dla dwóch lub czterech osób. Po jego zamówieniu na stole ląduje specjalny kociołek z podgrzewaczem, taca pełna jedzenia oraz małe miseczki z sosami. Zaczynamy gotowanie! W zestawie mamy cienko pokrojone kawałki surowego kurczaka, wołowiny i polędwicy wieprzowej, warzywa, krewetki oraz ryby (tuńczyka i łososia). Za chwilę zaczniemy je przygotowywać w parujących wywarach. Goście najczęściej decydują się na rybny i mięsny, ale każdy z nich można też zastąpić wersją wegetariańską.
Nie liczy się technika, a dobra zabawa i spędzenie czasu w gronie znajomych. Kawałki mięsa i warzyw można wrzucić do garnka, gotować trzymając je w pałeczkach lub specjalnych, metalowych koszyczkach. Buliony można też popijać, a po gotowaniu po prostu zjeść z ryżem. Całość dopełniają sosy, do wyboru między innymi sos słodko-kwaśny czy mango z lionką.
Danie dla dwóch osób kosztuje 99 zł, dla czterech 179 zł. Kociołek na razie jest jeden, więc nie zapomnijcie wcześniej zarezerwować miejsca.