fbpx

Shabu Shabu

W ofercie House of Sushi pojawiło się nowe danie. W Shabu Shabu bez wątpienia najciekawsza jest forma podania – potrawę przygotowuje się samodzielnie przy stoliku.

Shabu Shabu jest daniem dedykowanym dla dwóch lub czterech osób. Po jego zamówieniu na stole ląduje specjalny kociołek z podgrzewaczem, taca pełna jedzenia oraz małe miseczki z sosami. Zaczynamy gotowanie! W zestawie mamy cienko pokrojone kawałki surowego kurczaka, wołowiny i polędwicy wieprzowej, warzywa, krewetki oraz ryby (tuńczyka i łososia). Za chwilę zaczniemy je przygotowywać w parujących wywarach. Goście najczęściej decydują się na rybny i mięsny, ale każdy z nich można też zastąpić wersją wegetariańską.

Shabu Shabu

Nie liczy się technika, a dobra zabawa i spędzenie czasu w gronie znajomych. Kawałki mięsa i warzyw można wrzucić do garnka, gotować trzymając je w pałeczkach lub specjalnych, metalowych koszyczkach. Buliony można też popijać, a po gotowaniu po prostu zjeść z ryżem. Całość dopełniają sosy, do wyboru między innymi sos słodko-kwaśny czy mango z lionką.

Danie dla dwóch osób kosztuje 99 zł, dla czterech 179 zł. Kociołek na razie jest jeden, więc nie zapomnijcie wcześniej zarezerwować miejsca.

Podobne posty

Oto 13 restauracji, w których poczujecie jesienny klimat. Aromatyczne, rozgrzewające i otulające ...
Nadziane do granic możliwości croissanty, ociekające serem smash burgery i chrupiąca włoska pizza w ...
Kto ma ochotę na gyros i zapiekaną fetę? Nareszcie pojawiły się w karcie Santorini. Idzie nowe – ...