fbpx

W tym tygodniu w Łodzi królują smaki wschodu – trwa Festiwal Azjatycki Jemy w Domu! Partnerem naszego kolejnego kulinarnego wydarzenia jest portal Glodny.pl, na którym możecie zamówić wybrane festiwalowe dania. Zobaczcie ich pełną listę!

Curry, bułeczki bao, dania z grilla, burgery… od 1 do 7 czerwca wszyscy przenosimy się do Azji! Chociaż z kulinarnymi podróżami musimy się jeszcze wstrzymać, azjatycki „experience” zapewniają nam łódzkie knajpy biorące udział w naszym wyjątkowym wydarzeniu. Do Festiwalu Azjatyckiego Jemy w Domu dołączyło 26 lokali, a niektóre z nich przygotowały więcej niż jedną propozycję – dzięki temu do spróbowania jest ponad 30 dań! Partnerami wydarzenia są Łódzkie Centrum Wydarzeń, Bidfood Farutex, Pro-Gastro oraz serwis Glodny.pl, a wybrane pozycje festiwalowe można zamawiać za pośrednictwem ich wygodnego systemu zamówień.

Jeśli należycie do grona miłośników naszych festiwali, z pewnością dobrze znacie serwis Glodny.pl. Portal umożliwia zamawianie jedzenia online z dostawą pod wskazany adres, a do składania zamówień możecie użyć ich strony internetowej www.glodny.pl oraz wygodnej aplikacji na telefon. Głodny dysponuje w Łodzi własnymi kurierami, co jest sporą zaletą – dzięki temu w ofercie serwisu znajdziecie także restauracje, które dotychczas nie realizowały dostaw.

Przypominamy, że przez cały czas trwania festiwalu możecie wziąć udział w konkursie fotograficznym, który organizujemy wspólnie z serwisem. Wystarczy, że zrobicie zdjęcie festiwalowego dania, wrzucicie je publicznie na Facebooka lub Instagram i oznaczycie profile Jemy w Łodzi i Glodny.pl. Do zdobycia są vouchery na zamówienia jedzenia przez Glodny.pl – nagrodzimy najciekawsze i najbardziej oryginalne fotografie! Konkurs trwa do 07.06., a wyniki konkursu ogłoszone zostaną nie później niż 15.06.2020 r. do godziny 20:00. Regulamin dostępny jest tutaj.

Pora na obiecaną listę festiwalowych dań, dostępnych przez Glodny.pl! Zobaczcie, z czego możecie wybierać 🙂

Agrafka (Piotrkowska 90) 🐟

Grillowany filet z łososia podawany z sajgonkami z makaronem soba, papryką, tofu, jarmużem, sosem na bazie mleka kokosowego i limonki, krewetkami koktajlowymi, chipsem z marchewki, kolendrą i chilli.

Breadnia (Piotrkowska 86) 🥩

Burger Azjata w bułce maślanej własnego wypieku, z kotletem wołowym, wołowiną z woka, kimchi z gruszką, chipsem nori, kiełkami i sosem mango-chilli. Podawany w zestawie z frytkami kamikaze.

Hamra (Piotrkowska 89) 🍗

Kurczak z marynowanym mango oraz dynią, pesto tymiankowym i serem gouda, podawany z ryżem curry z ananasem oraz sałatką z trzech papryk, ogórka, cebuli czerwonej oraz prażonego słonecznika. Sałatkę uzupełnia sos na bazie sosu sojowego, imbiru, czosnku, pasty harissa oraz cytryny.

Hashtag Sushi Centrum (Piotrkowska 113/115) i Hashtag Sushi  Górna (Rentowna 19) 🥩

Kotlet tonkatsu z frytkami z wędzonego tofu i marynowaną kapustą z orzeszkami i sezamem.

HOT (Kilińskiego 122/128) 🐟

Łosoś Matcha z zielonymi warzywami w kolendrowym pesto z czarnym ryżem, orzechami i miętą.

Kardamoon (Piotrkowska 51) 🌿

Japońskie curry z nutą miso, shitake, grzybami mun i pędami bambusa, podawane z sałatką z pędów bambusa, wakame i marynowanym imbirem.

Pittu Pittu (Piotrkowska 25) 🥩

Wuhan Burger z wołowiną, grillowanym bakłażanem, pędami bambusa, kolendrą, sałatą, citron mayo i żółtym curry. Podawany w zielonej bułce

Pop’n’art (Plac Wolności 6) 🌿

Pampuchao, czyli polskie bao albo chiński Pampuch w formie burgera nadzianego bakłażanowym „brzuchem”, pikantną młodą kapustą i marynowanymi nowalijkami.

Shamo (OFF Piotrkowska) 🐟

Delikatna panierowana ryba w słodkim chilli z papryką, cebulą i ananasem podawaną z sałatką azjatycką i ryżem jaśminowym.

Podobne posty

W tej restauracji jeszcze nas nie było, a ma już 12 lat! Kręcą pizzę, makarony, sami pieką bułki do ...
30 festiwalowych restauracji przygotowało swoje popisowe pizze. Jest pizzowy burger, włoskie ...
Konkurs na najszybsze zjedzenie pizzy, wystawa fotografii, spotkanie klubu kolacyjnego i warsztaty ...