W tym tygodniu w Łodzi królują smaki wschodu – trwa Festiwal Azjatycki Jemy w Domu! Partnerem naszego kolejnego kulinarnego wydarzenia jest portal Glodny.pl, na którym możecie zamówić wybrane festiwalowe dania. Zobaczcie ich pełną listę!

Curry, bułeczki bao, dania z grilla, burgery… od 1 do 7 czerwca wszyscy przenosimy się do Azji! Chociaż z kulinarnymi podróżami musimy się jeszcze wstrzymać, azjatycki „experience” zapewniają nam łódzkie knajpy biorące udział w naszym wyjątkowym wydarzeniu. Do Festiwalu Azjatyckiego Jemy w Domu dołączyło 26 lokali, a niektóre z nich przygotowały więcej niż jedną propozycję – dzięki temu do spróbowania jest ponad 30 dań! Partnerami wydarzenia są Łódzkie Centrum Wydarzeń, Bidfood Farutex, Pro-Gastro oraz serwis Glodny.pl, a wybrane pozycje festiwalowe można zamawiać za pośrednictwem ich wygodnego systemu zamówień.

Jeśli należycie do grona miłośników naszych festiwali, z pewnością dobrze znacie serwis Glodny.pl. Portal umożliwia zamawianie jedzenia online z dostawą pod wskazany adres, a do składania zamówień możecie użyć ich strony internetowej www.glodny.pl oraz wygodnej aplikacji na telefon. Głodny dysponuje w Łodzi własnymi kurierami, co jest sporą zaletą – dzięki temu w ofercie serwisu znajdziecie także restauracje, które dotychczas nie realizowały dostaw.

Przypominamy, że przez cały czas trwania festiwalu możecie wziąć udział w konkursie fotograficznym, który organizujemy wspólnie z serwisem. Wystarczy, że zrobicie zdjęcie festiwalowego dania, wrzucicie je publicznie na Facebooka lub Instagram i oznaczycie profile Jemy w Łodzi i Glodny.pl. Do zdobycia są vouchery na zamówienia jedzenia przez Glodny.pl – nagrodzimy najciekawsze i najbardziej oryginalne fotografie! Konkurs trwa do 07.06., a wyniki konkursu ogłoszone zostaną nie później niż 15.06.2020 r. do godziny 20:00. Regulamin dostępny jest tutaj.

Pora na obiecaną listę festiwalowych dań, dostępnych przez Glodny.pl! Zobaczcie, z czego możecie wybierać 🙂

Agrafka (Piotrkowska 90) 🐟

Grillowany filet z łososia podawany z sajgonkami z makaronem soba, papryką, tofu, jarmużem, sosem na bazie mleka kokosowego i limonki, krewetkami koktajlowymi, chipsem z marchewki, kolendrą i chilli.

Breadnia (Piotrkowska 86) 🥩

Burger Azjata w bułce maślanej własnego wypieku, z kotletem wołowym, wołowiną z woka, kimchi z gruszką, chipsem nori, kiełkami i sosem mango-chilli. Podawany w zestawie z frytkami kamikaze.

Hamra (Piotrkowska 89) 🍗

Kurczak z marynowanym mango oraz dynią, pesto tymiankowym i serem gouda, podawany z ryżem curry z ananasem oraz sałatką z trzech papryk, ogórka, cebuli czerwonej oraz prażonego słonecznika. Sałatkę uzupełnia sos na bazie sosu sojowego, imbiru, czosnku, pasty harissa oraz cytryny.

Hashtag Sushi Centrum (Piotrkowska 113/115) i Hashtag Sushi  Górna (Rentowna 19) 🥩

Kotlet tonkatsu z frytkami z wędzonego tofu i marynowaną kapustą z orzeszkami i sezamem.

HOT (Kilińskiego 122/128) 🐟

Łosoś Matcha z zielonymi warzywami w kolendrowym pesto z czarnym ryżem, orzechami i miętą.

Kardamoon (Piotrkowska 51) 🌿

Japońskie curry z nutą miso, shitake, grzybami mun i pędami bambusa, podawane z sałatką z pędów bambusa, wakame i marynowanym imbirem.

Pittu Pittu (Piotrkowska 25) 🥩

Wuhan Burger z wołowiną, grillowanym bakłażanem, pędami bambusa, kolendrą, sałatą, citron mayo i żółtym curry. Podawany w zielonej bułce

Pop’n’art (Plac Wolności 6) 🌿

Pampuchao, czyli polskie bao albo chiński Pampuch w formie burgera nadzianego bakłażanowym „brzuchem”, pikantną młodą kapustą i marynowanymi nowalijkami.

Shamo (OFF Piotrkowska) 🐟

Delikatna panierowana ryba w słodkim chilli z papryką, cebulą i ananasem podawaną z sałatką azjatycką i ryżem jaśminowym.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...