Święto Czekolady 2018 – zapraszamy do udziału
W kwietniu już po raz trzeci zaprosimy łodzian na wielką, czekoladową ucztę do restauracji i kawiarni. Kolejna edycja Święta Czekolady będzie okazją dla szefów kuchni i cukierników, by zaprezentować swoje popisowe desery, a gościom osłodzi początek wiosny.
Święto Czekolady to wyjątkowy festiwal kulinarny, który w całości poświęcony jest kreatywnym deserom i słodkościom. W tym roku organizujemy go we współpracy z Łódzkim Centrum Wydarzeń. Dwie pierwsze edycje cieszyły się ogromnym zainteresowaniem ze strony gości, a lokale zaprezentowały naprawdę wysoki poziom i wyczarowały z czekolady prawdziwe pyszności. Już w kwietniu zaprosimy was na kolejną, dziesięciodniową, czekoladową rozpustę, a od dzisiaj zaczynamy oficjalne przyjmowanie zgłoszeń restauracji i kawiarni.
Idea wydarzenia jest prosta. Do piątku, 23 marca cukiernicy, restauratorzy i szefowie kuchni mogą zgłaszać swoje popisowe desery czekoladowe do naszego festiwalu. Od 6 kwietnia zakwalifikowane do konkursu słodkości pojawią się w ofercie lokali i będą dostępne dla gości, którzy będą mogli próbować ich przez 10 dni, aż do 15 kwietnia. W tym roku hasłem przewodnim Święta Czekolady jest Czekoladowy Deser na Wiosnę. Jego interpretację pozostawiamy lokalom i liczymy na ciekawe i kreatywne pomysły. Zachęcamy również do przygotowania deseru w wersji „samodzielnej” oraz w zestawie z kawą, która stanowi idealne uzupełnienie dla słodkości.
Co trzeba zrobić, aby zgłosić swój udział?
Do piątku 23 marca 2018 roku przesłać na adres kontakt@jemywlodzi.pl zgłoszenie zawierające:
Szczegółowy regulamin festiwalu znajdziecie TUTAJ.
Do poniedziałku, 2 kwietnia prześlemy wam informację, czy zakwalifikowaliście się do festiwalu (zastrzegamy sobie możliwość odrzucenia zgłoszenia). Zgłaszane desery muszą być przygotowane specjalnie na konkurs – propozycje z podstawowej karty restauracji nie będą kwalifikowane.
Wybrane desery pojawią się w ofercie konkursowych lokali w piątek 6 kwietnia i będą dostępne dla gości do 15 kwietnia. Restauratorzy, oto zadanie na najbliższe dni – wymyślić oryginalny, wiosenny i przede wszystkim pyszny deser z czekolady. Kwiecień będzie na Jemy w Łodzi bardzo, ale to bardzo słodkim miesiącem!