Festiwal Czekolady i Kawy 2019 – zapraszamy do udziału
Jak najlepiej uczcić początek wiosny? Oczywiście czekoladowym deserem i filiżanką świetnej kawy. Wszystko to znajdziecie w łódzkich restauracjach i kawiarniach, które wezmą udział w czwartek edycji naszego Festiwalu Czekolady i Kawy!
Przed nami kolejna edycja najsłodszego festiwalu kulinarnego w naszym mieście. Okazją do jego organizacji jest, jak co roku, przypadający 12 kwietnia Międzynarodowy Dzień Czekolady. Festiwal Czekolady i Kawy organizujemy we współpracy z firmą Primulator i Łódzkim Centrum Wydarzeń, a jego poprzednie edycje cieszyły się ogromnym zainteresowaniem ze strony gości. Lokale zaś za każdym razem prezentowały wysoki poziom i wyczarowywały z czekolady prawdziwe pyszności. Również w tym roku impreza będzie okazją dla szefów kuchni i cukierników, by zaprezentować swoje popisowe desery i zaproponować do nich dopasowaną kawę.
Od dzisiaj zaczynamy przyjmować zgłoszenia lokali do udziału w wydarzeniu. W tym roku stawiamy na doskonałe połączenie czekolady i kawy. Zadaniem restauracji, kawiarni i cukierni, które dołączą do Festiwalu będzie przygotowanie popisowego deseru, w którym czekolada gra pierwsze skrzypce i odpowiednio dopasowanej do niego kawy. Desery będą oferowane zarówno samodzielnie jak i w słodko-kawowym zestawie. Ta czekoladowa rozpusta potrwa aż 10 dni – od 5 do 14 kwietnia 2019 roku.
Co zrobić, aby wziąć udział w Festiwalu Czekolady i Kawy? Wystarczy do 22 marca przesłać do nas na adres kontakt@jemywlodzi.pl zgłoszenie zawierające:
Szczegółowy regulamin festiwalu znajdziecie TUTAJ.
Deser musi być przygotowany specjalnie na Festiwal i razem z kawą być dostępny dla gości przez cały czas trwania wydarzenia. Liczymy na ciekawe i kreatywne wykorzystanie czekolady w deserach – to ona jest bohaterką festiwalu. Ale nie zapominajcie, że kawa powinna dobrze uzupełniać cukierniczą propozycję. W końcu kawa i słodkości to połączenie idealne!
Do piątku, 29 marca poinformujemy was, czy zakwalifikowaliście się do Festiwalu Czekolady i Kawy – zastrzegamy sobie możliwość odrzucenia zgłoszenia. Wybrane desery osłodzą łodzianom początek wiosny. Zatem drodzy restauratorzy, szefowie kuchni i cukiernicy – do dzieła! Kwiecień będzie na Jemy w Łodzi bardzo, ale to bardzo słodkim miesiącem!