fbpx

Konkurs Callebaut

Uwaga, uwaga – wraz z Akademią Czekolady Callebaut ogłaszamy konkurs dla łódzkich restauracji i kawiarni na najlepszy czekoladowy deser Łodzi.

Mamy ogromną przyjemność ogłosić konkurs na najlepszy deser z czekolady. Radość tym większa, że patronat nad wydarzeniem objęła Akademia Czekolady Callebaut. Ci ludzie wiedzą chyba wszystko o czekoladzie – szkolą szefów kuchni, cukierników i piekarzy, wyznaczają trendy oraz dostarczają do restauracji najwyższej jakości belgijską czekoladę.

Fot: Callebaut

Zasady konkursu są proste. Od dzisiaj do piątku, 6 maja, łódzkie restauracje i kawiarnie mogą zgłaszać swoje popisowe desery z czekolady. W kolejnym tygodniu, zakwalifikowane do konkurencji słodkości pojawią się w ofercie tych lokali – będą dostępne dla wszystkich gości. W tym czasie konkursowe jury wytypuje zwycięzcę, czyli najlepszy czekoladowy deser. Na jego autora czekają wyjątkowe nagrody od Akademii Czekolady Callebaut: szkolenie w Akademii Czekolady i zestaw upominków, które na pewno przydadzą się w doskonaleniu cukierniczych umiejętności. Pokażcie, że potraficie wyczarować prawdziwe cuda z czekolady!
Co trzeba zrobić, aby wziąć udział w konkursie?

Fot: Callebaut

I etap – zgłoszenie lokalu do konkursu

Na zgłoszenia czekamy od dziś do piątku 6 maja pod adresem kontakt@jemywlodzi.pl. W mailu prosimy podać/dołączyć:

  • Nazwę deseru i krótki opis
  • Dokładną recepturę (jedynie do wglądu ekspertów z Callebaut)
  • Zdjęcie (najlepiej poziome)
  • Cenę deseru

Najpóźniej do soboty 7 maja prześlemy wam informację, czy zakwalifikowaliście się do konkursu (zastrzegamy sobie możliwość odrzucenia zgłoszenia). Zgłaszane desery muszą być przygotowane specjalnie na konkurs – propozycje z podstawowej karty restauracji nie będą kwalifikowane.

Fot: Callebaut

II Etap – Wielkie Święto Czekolady

Wybrane desery pojawią się w ofercie konkursowych lokali 10 maja – ich listę i przygotowane specjalności przedstawimy wam dzień wcześniej. Konkursowe desery będą dostępne dla gości do niedzieli 15 maja, a na początku kolejnego tygodnia poznamy zwycięzcę czekoladowego konkursu. Wybierze go jury, w którego skład wchodzą specjaliści Akademii Czekolady Callebaut i przedstawiciele Jemy w Łodzi.
Restauratorzy, oto zadanie na najbliższe dni – wymyślić oryginalny, zaskakujący i przede wszystkim pyszny deser z czekolady. Kwiecień będzie na Jemy w Łodzi bardzo, ale to bardzo słodkim miesiącem!

Podobne posty

Pamiętacie szaleństwo, gdy się otwierali? Jeżeli dawno nie byliście na Rewolucji, jest do tego ...
Wyselekcjonowana kawa, najlepsi bariści, fajny klimat – oto pięć miejscówek z najlepszą kawą w ...
Własne wędliny, kiełbaski, chleby na zakwasie, maślane i mięciutkie brioche. Wszystko to zjecie na ...