TOP 3 najlepszych burgerów z dostawą od PizzaPortal.pl

W drodze bardzo pysznych testów wybrałyśmy dla was najlepsze burgery, jakie możecie zamówić online z dostawą za pośrednictwem portalu PizzaPortal.pl. Sprawdźcie nasze TOP 3.

Moda na burgery zdaje się być nieprzemijającym, kulinarnym trendem. Można znaleźć je w menu dziesiątek restauracji i zjeść prawie wszędzie. My postanowiłyśmy przyjrzeć się tym, które możecie zjeść w domu. Pomógł nam w tym PizzaPortal.pl – znany serwis do zamawiania jedzenia online. Znajdziecie w nim kilkadziesiąt łódzkich lokali, które oferują dostawę swoich posiłków do klienta. To wygodne rozwiązanie, które pozwala wam od razu sprawdzić, ile będziecie czekać na zamówienie i zapłacić za nie gotówką lub online.

TOP 3 najlepszych burgerów z dostawą od PizzaPortal.pl

Warto je wypróbować zwłaszcza teraz, bo w serwisie trwa wielka Loteria, w której finale do wygrania będzie 10 tys. złotych, co dwa tygodnie macie szansę zgarnąć iPhone’a, a codziennie vouchery o wartości 10 zł. By otrzymać los wystarczy zarejestrować zamówienie za minimum 30 zł i brać udział w losowaniu. We współpracy z serwisem wybrałyśmy lokale oferujące za jego pośrednictwem burgery, przetestowałyśmy je i wybrałyśmy dla was trzy najlepsze. Możecie się domyślać, że była to niezwykle przyjemna praca. Przez cały dzień na nasz stół wjeżdżały kolejne burgery, które fotografowałyśmy, opisywałyśmy i oczywiście jadłyśmy.

Wielka Loteria na PizzaPortal.pl

Brałyśmy pod uwagę kilka elementów. Przede wszystkim oczywiście smak – całego burgera, samego mięsa i dodatków, a także ich dobór. Ważne było dla nas również jak burger wytrzymuje podróż z restauracji do klienta, jak jest zapakowany i czy dociera do klienta ciepły i w odpowiedniej formie. Doświadczenie pokazuje, że dostawca może bowiem dowieźć wam do domu zdeformowaną bułkę, z której wypadł kotlet, a sos namoczył opakowanie tak, że rozpada się w dłoniach. Zwracałyśmy też uwagę na czas dostawy oraz w mniejszym stopniu na cenę – tutaj bowiem różnice nie są duże, podobnie jak w przypadku wielkości i gramatury burgerów.

TOP 3 najlepszych burgerów z dostawą od PizzaPortal.pl

Przyjrzałyśmy się również samemu procesowi zamawiania – jakie możliwości wymiany czy doboru składników oferuje lokal i na ile pozwala personalizować zamówienie. To ważne, bo PizzaPortal.pl daje możliwość wymiany składników i dobierania kolejnych. Fajnie, jeśli restauracje z niej korzystają, bo dzięki temu możecie na przykład zrezygnować z czegoś, na co jesteście uczuleni albo wybrać swój ulubiony sos czy ekstra frytki. W każdym z lokali zamawiałyśmy jednego burgera klasycznego i jednego specjalnego. To pozwoliło nam dobrze porównać ofertę i (nie ukrywamy) najeść się po kokardę.

Oto nasze TOP 3.

Numer 3 – Pizzeria Toskania

Miejsce 3: burgery z Pizzerii Toskania

To było dla nas spore zaskoczenie. Chociaż pizzerię Toskania znamy od lat, to nigdy nie pomyślałybyśmy żeby zamówić z niej burgery – w końcu niewiele mają wspólnego z kuchnią włoską. Okazuje się jednak, że można pogodzić jedno z drugim. Toskania oferuje bowiem burgery w focaccii z czarnuszką własnego wypieku i musimy przyznać, że jest to świetna opcja. Po pierwsze to fajny, włoski akcent, a po drugi te bułki są naprawdę pyszne. Restauracja przygotowuje z nimi pięć rodzajów burgerów, a do każdego dodaje domowe, pieczone ziemniaki. My zamówiłyśmy wersję klasyczną z sosem BBQ oraz wersję Italian z mozzarellą, suszonymi pomidorami, domowym pesto, rukolą i sosem majonezowo-ziołowym. Obie podane są z dużymi, wołowymi kotletami, które jak na nasz gust mogłyby być odrobinę mniej wysmażone, ale nadal były bardzo smaczne. Niestety nie ma tu żadnej opcji modyfikowania zamówienia, co jest w sumie zrozumiałe biorąc pod uwagę włoską specjalizację restauracji. W każdym razie burgery w focaccii są zdecydowanie warte spróbowania.

Numer 2 – Bobby Burger

Miejsce 2: burgery od Bobby Burger

W ofercie Bobby Burger znajdziecie ponad 10 burgerów oraz przeróżne dodatki, jak frytki czy onion rings. My zamówiłyśmy burgera Classic w bułce z sezamem oraz burgera Mago Onion w bułce brioche, z kotletem wołowym, krążkami cebulowymi, bekonem, sałatą pomidorem, ogórkiem konserwowym, serem american i sosem mango mayo. Obawiałyśmy się, że ta ilość składników nie sprawdzi się w dostawie, ale nic bardziej mylnego i jest to chyba głównie zaleta świetnej bułki brioche, która nie nasiąka tak mocno sosami i sokami z warzyw. Niestety przy takiej obfitości smaków giną trochę te dwa główne, wymienione w nazwie – mango i onion rings. Wyraźny jest za to smak mięsa, które w obu burgerach było miękkie, soczyste i aromatyczne. Co fajne, Bobby Burger daje mnóstwo możliwości personalizowania zamówienia. Możecie wybierać spośród aż 5 bułek (w tym bezglutenową) i 5 rodzajów kotleta oraz dowolnie dobierać sosy i dodatki.

Numer 1 – Jerry’s Burger

Numer 1: Jerry's Burger

W menu Jerry’s Burger znajdziecie amerykańską klasykę: kanapki, pancakes i przekąski, ale królują oczywiście burgery. Jest ich tu kilkanaście rodzajów, a my oprócz klasycznego wybrałyśmy do testów Redneck Burgera z wołowym kotletem, serem camembert, bekonem, cebulą i sosem czosnkowo-koperkowym. Oba dotarły do nas przed czasem wskazanym podczas składania zamówienia, zawinięte w grubą folię aluminiową i zapakowane w tekturowe pudełka, dzięki czemu były gorące i zachowały kształt. Ich największą zaletą były idealnie wysmażone kotlety. Mięso było miękkie, soczyste i lekko różowe w środku. Do tego chrupiące i puszyste bułki oraz świetnie dobrane dodatki – zarówno w wersji klasycznej jak i Redneck. Nam bardziej smakował ten drugi, bo mamy wyjątkową słabość do serów i bekonu, ale wysoką notę dajemy za całokształt. Każdego burgera zamówić możecie również w wersji z kotletem w cieciorki oraz w zestawie z frytkami (które dojechały jędrne i chrupiące) i sałatką coleslaw.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...