Jeśli lubicie umilić sobie letni dzień wypadem na coś słodkiego, to mamy dla Was trzy nowe miejscówki do sprawdzenia. Torty, ciasta, ciasteczka, lody, monoporcje albo makaroniki to tylko niektóre z propozycji, które znajdziecie w Słodyczarni, Licked i Sir Deser.

Słodyczarnia

Słodyczarnia to pracownia tortów i wypieków artystycznych, która od niedawna działa przy ulicy Wici 85 na Teofilowie. Miejsce to zasłynęło wśród bywalców tortami w masie cukrowej lub kremie. Torty są personalizowane i przygotowywane na zamówienie zgodnie z wizją klienta. Poza rzeczą oczywistą, jaką są torty urodzinowe w najróżniejszych kształtach i kolorach, zamówicie tutaj również piętrowe torty weselne, torty bezowe, torty komunijne lub słodki stół na dowolne wydarzenie. Jeśli chcecie skosztować czegoś na miejscu, Słodyczarnia ma w swojej ofercie ciasta na kawałki, piękne i pomysłowe monoporcje, desery w słoikach i dużo rozmaitych autorskich słodkości. Lokal możecie odwiedzać we wtorki od 8.30 do 15.00, w środy do 16.00, w czwartki i piątki do 17.00, a w soboty od 9.30 do 11.00.

Sir Deser

Sir Deser to pracownia cukiernicza, która w czerwcu ruszyła przy ulicy Piotra Skargi 8/10 w lokalu 7. Słodkości zjecie tutaj na miejscu, ale możecie również zabierać je na wynos. W pracowni uwagę przykuwają od razu monoporcje i świeże makaroniki w witrynie. Mają najróżniejsze kolory, kształty i smaki, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. Oferta regularnie się zmienia, dlatego warto śledzić profile Sir Deser w mediach społecznościowych. To tam na bieżąco zamieszczane są informacje o propozycjach na kolejne dni. Kiedy nie macie czasu, żeby usiąść przy stoliku, możecie zabrać swoje zamówienie ze sobą lub w drodze do pracy wpaść tutaj po drożdżówkę lub bułeczkę cynamonową. Przez to, że codziennie wypiekane są na świeżo, dorwiecie je tylko do wyczerpania zapasów. W pracowni możecie też zamawiać torty na każdą okazję lub słodkie stoły.

Licked

Ponieważ trwa gorące lato, nie mogło zabraknąć w naszym zestawieniu nowej miejscówki z lodami. Licked to miejsce, którego nie sposób nie zauważyć przechodząc ulicą Roosevelta. Różowy, rozświetlony kontener z tarasem na dachu oraz neonowym szyldem przyciąga uwagę. Mieści się na terenie wakacyjnego beach baru Las Palmas i jest to miejsce dla miłośników lodów włoskich w niecodziennym wydaniu. W menu znajdziecie lody w standardowych smakach, propozycje autorskie i aż 8 smaków vege. Specjalnością są tutaj zdecydowanie autorskie kompozycje z menu specjalnego – z ogromną ilością dodatków oraz polew do wyboru. Jedne z najpopularniejszych pozycji to SWEET & SALTY, czyli solony karmel z polewą czekoladową, posypką snickers, mini krówkami i słonymi preclami czy inspirowany ulicą sezamkową COOKIE MONSTER – niebieskie lody o smaku ciasteczkowym z mini kruchymi ciasteczkami i posypką. Ale nowe pozycje i smaki pojawiają się co chwilę. Lody zjecie tutaj przez cały tydzień, od godziny 12.00 do 20.00 a w weekendy do 22.00.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...