Trzy nowe miejsca w Manufakturze
Mogłoby się wydawać, że wakacje to czas odpoczynku i zwolnienia obrotów, chyba, że prowadzisz gastronomię nad morzem… albo piszesz o gastronomii w Łodzi 😉 Lista otwarć nowych miejsc sukcesywnie się wydłuża, więc choć odrobinę nadrobimy zaległości – mamy dla Was trzy nowe miejsca w Manufakturze.
Chude Ciacho (Rynek, w miejscu Cepelii)
Najsilniejsza łódzka marka fit-słodkości – Chude Ciacho od lipca działa w najsłynniejszym łódzkim centrum handlowym. A konkretnie w bocznej alejce rynku Manufaktury, obok Rajskiego Jadła. Lokal jest niewielki, ale póki lato trwa, można usiąść także na zewnątrz. W menu oczywiście kultowe freakshake’i, czyli serwowane w słoikach napoje na bazie odtłuszczonego mleka z mnóstwem dodatków, wylewających się z naczyń. Są też tytułowe chude ciacha: m.in. te inspirowane popularnymi batonami: Rafaello, Kinder Bueno, tarta Kinder Country, sernik mango czy odchudzona wuzetka.
Pizzeria Stopiątka in Italia (Rynek, w miejscu Coś Dobrego)
Jeśli znacie pizzę ze Stopiątki z osiedli, to pewnie wiecie, że ta pozornie zwyczajna sieciówka serwuje naprawdę smaczne placki w dobrej cenie. W Manufakturze powstała pierwsza w Łodzi restauracja w formacie „in Italia”. Lokal jest przestronny, uwagę skupia ogromna fototapeta z tytułową Syreną 105, pozującą dumnie na tle Manufaktury. Stopiątka stawia na rodziny z dziećmi – oprócz menu i naprawdę sporego kącika dla dzieci, można tu także zorganizować kinderbal z nauką przygotowywania pizzy.
Papa Diego (Foodcourt, w miejscu Thai Wook)
W kulinarnym zagłębiu fast foodów w Manufakturze od kilku dni można wybrać meksykańskie specjały z pierwszego w Łodzi lokalu sieci Papa Diego. Są oczywiście tacos z kolorowymi salsami, nachosy z dodatkami oraz burrito lub burrito bowle w różnych wersjach smakowych. Ciekawostka: osobom szukającym ostrzejszych wrażeń Papa Diego poda salsy z wyciskających łzy pikantnych papryczek, których można spróbować wyłącznie po podpisaniu specjalnego oświadczenia… My oczywiście cieszymy się, że oferta tex-mex w Łodzi poszerza się, ale bardzo trzymamy kciuki za remont foodcourtu Manufaktury, który bardzo potrzebuje odświeżenia i nowej wentylacji