Natura Food - Tygiel Smaków

To będzie wyjątkowo zielony weekend. Mamy wegański festiwal oraz targi Natura Food 2017. My od rana byłyśmy w hali Expo i próbowałyśmy produktów biorących udział w Tyglu Smaków.

To już dziesiąta edycja targów żywności ekologicznej, której po raz szósty towarzyszą targi ekologicznego stylu życia beECO. Impreza trwa od dzisiaj do niedzieli, odbywa się w hali Expo przy Al. Politechniki 4. W tym roku Łódź odwiedzi blisko 350 wystawców z Polski, Czech, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii, Włoch, Niemiec, Litwy, Białorusi, Szwecji czy Ukrainy. Poza stacjonarnymi stoiskami targi oferują również wydarzenia towarzyszące, między innymi: Ogólnopolskie Spotkanie Blogerów KulinarnychForum Alergii,  degustacje, pokazy i konkursy kulinarne czy też bezpłatne porady i konsultacje z ekspertami.

Natura Food - Tygiel Smaków

Natura Food to również konkurs Urzędu Marszałkowskiego Tygiel Smaków, podczas którego nagradzane są najlepsze produkty naszego regionu. Po raz kolejny mamy zaszczyt zasiadać w jego jury – to ogromna radość poznać bezpośrednio ludzi, którzy w produkcję swoich wyrobów wkładają całe serce, zdobywaną latami wiedzę i pasję. Wpadajcie na targi i spróbujcie koniecznie, jak powinno smakować prawdziwe masło czy jogurt, skosztujcie truskawek czy chrzanu, którymi stoi nasze województwo, a także skuście się na rzemieślnicze soki, nalewki, kiełbasy czy miody.

Natura Food - Tygiel Smaków

W dziesiątej edycji Tygla Smaków główną nagrodę zdobył jogurt naturalny 9% Klimeko z Dionizowa. Konkurs to również 6 Tygielków przyznawanych w poszczególnych kategoriach produktowych. Oto wszyscy nagrodzeni:

Nagroda główna – jogurt naturalny 9%, PPH Klimeko, Dionizów

Tygielek w kategorii „Wyroby piekarnicze i cukiernicze”  – chleb żytni razowy ze słonecznikiem, Gminna Spółdzielnia Samopomoc Chłopska w Ozorkowie

Tygielek w kategorii „Mięso świeże oraz produkty mięsne” – Kiełbasa Felinowska, Przetwórstwo Mięsno-Wędliniarskie Jacek Podgórniak, Felinów

Tygielek w kategorii „Napoje” – sok jabłkowy z sokiem z owoców róży, Wiatrowy Sad, Kałęczew

Tygielek w kategorii „Orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce” – buraki plastry, ZPHU Moryń

Tygielek w kategorii „Gotowe dania i potrawy” – domowe zrazy wołowe zawijane, Kowal, Głowno

Tygielek w kategorii „Inne produkty” – ser twarogowy szczercowski, Rolniczo-Pracownicza Spółdzielnia Mleczarska w Szczercowie

 Natura Food

Godziny zwiedzania:

  • 13 października (piątek) – 10:00 – 18:00
  • 14 października (sobota) – 10:00 – 18:00
  • 15 października (niedziela) – 10:00 – 17:00

Wstęp:

  • Bilet normalny jednodniowy (Natura Food & beECO) – 15.00 PLN
  • Bilet ulgowy jednorazowy (beECO & Natura Food) – 10.00 PLN
  • Bilet normalny trzydniowy (beECO & Natura Food) – 30.00 PLN
  • Bilet rodzinny jednorazowy (2+1, 2+2) (beECO & Natura Food) – 30.00 PLN
  • Bilet normalny jednorazowy online (beECO & Natura Food) – 11.00 PLN
  • Bilet normalny trzydniowy online (beECO & Natura Food) – 22.00 PLN
  • dzieci do lat 10 – 0.00 PLN

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...