Wielkie grillowanie na OFFie
Grillowanie to narodowy sport Polaków, a już jutro OFF Piotrkowska zamieni się w grillowe serce miasta.
Sobota (20 sierpnia) upłynie na terenie OFF Piotrkowska pod znakiem rozżarzonych węgli, buchających płomieni i w aromacie pieczonych przysmaków. Podczas imprezy GrillOFFo restauracje zaprezentują specjały z rusztu, a Kuźnia – Centrum Atletyki na zawodach crossfit – Junkyard Games – pokaże, jak grillowe kalorie spalić.
Szefowie kuchni działających na OFFie restauracji wyjdą przed lokale i na świeżym powietrzu zaprezentują swoje spojrzenie na menu z grilla. Będziecie mogli spróbować dań z rusztu przygotowanych przez DOKI, Drukarnię, MEG MU, MITMI, Spółdzielnię, Szklarnię oraz Tari Bari. W menu mięsa, ryby, owoce morza, ale także warzywa i inne przysmaki. Spółdzielnia swoje menu przygotowała we współpracy z Martą Edmunds, która została szefem kreatywnym lokalu. Zjecie tu między innymi kurczaka teriyaki z sosem z orzeszków ziemnych, szaszłyki z rybą w mleku kokosowym czy meksykańską kolbę kukurydzy z majonezem, wędzoną papryką i parmezanem.
Przez cały dzień odbywać się będą pokazy, warsztaty i degustacje. Studio kulinarne Book&Cook zaprasza na warsztaty grillowania, których uczestnicy nauczą się przyrządzać m.in. ostrego kurczaka bbq, łososia teriyaki czy wołowe burgery. Warsztaty rozpoczną się o 18.00, a koszt udziału wynosi 200 zł od osoby.
Nawet sobotni EkoTarg wypełni się asortymentem dedykowanym grillowym szaleństwom. Do OFFa zawita też Gastromachina ze specjalnie na tę okazję przygotowanym menu. Jeśli poczujecie nieodpartą potrzebę spalenia spożytych kalorii, możecie wziąć udział w zawodach crossfitowych przygotowanych przez Centrum Atletyki Kuźnia. Przez cały dzień będziecie też mogli testować za darmo rowery elektryczne EcoBike Rowery Elektryczne, a specjalne atrakcje czekały będą również na dzieciaki.