Wiosenno-świątecznie
Wielkanocny brunch, nowe menu, warsztaty kulinarne czyli czas na aktualności z gastronomicznego podwórka.
Wielkanoc według pięciu przemian
Już jutro przy ul. Miedzianej 14/4 odbędą się warsztaty poświęcone roślinnym potrawom wielkanocnym przygotowywanym zgodnie z zasadami pięciu przemian. Warsztaty poprowadzi Agata Żyźniewska, założycielka fundacji Qlinatura, autorka kulinarnego bloga Latająca Kuchnia Baby Jagaty.
Spotkanie trwać będzie od godz. 10.00 do 16.00, koszt uczestnictwa: 120 zł.
Wielkanocny Brunch
Pozostajemy w wielkanocnych klimatach. Jeżeli nie macie ochoty na czasochłonne przygotowania, niedzielne śniadanie możecie zamienić na Wielkanocny Brunch organizowany w Restauracji Delight (andel’s Hotel Łódź). Bufet pełen świątecznych smakołyków czekać będzie na gości między godz. 12.30 a 16.30. Za wspólne ucztowanie dorośli zapłacą 110 zł od osoby (dzieci do lat 4 – wstęp bezpłatny, do 12 roku życia – 50% zniżki).
Wielkanoc na słodko
Prezentowaliśmy jajeczne propozycje łódzkich szefów kuchni, ale nie zapominamy też o słodkościach. Pani Cupcake z okazji świąt przygotowała specjalne, wielkanocne wydania wypieków. Są więc lukrowane ciastka w kształcie zajęcy, pisanek czy kurczaczków, a także babeczki ozdobione tematycznym motywem. To ostatni moment by zamówić świąteczne wypieki do domu.
Wiosenne promocje
Koniec ze świętami, tekst zamykamy wiosennym akcentem. W Sushi Zielony Chrzan właśnie wprowadzono tematyczne menu. Są w nim nowe odsłony tradycyjnych smaków (np. wiosenna krewetka tempera) oraz premiery, takie jak zawinięte w naleśnik carskie uramaki z wędzonym łososiem, serkiem Philadelphia i świeżym ogórkiem czy Spring New Mix, czyli futomaki w papierze sojowym z łososiem, tuńczykiem, surimi i ogórkiem.