Właśnie rozpoczął się Ramen Festival 2020! Przez 10 najbliższych dni macie okazję zamówić do domu prawie 20 wyjątkowych ramenów – ale my idziemy o krok dalej. Poznajcie zestawy ramenowe z Azja na Talerzu, stworzone specjalnie na nasze wydarzenie. A potem zgarnijcie je w konkursie!

Ramen Festival 2020

Statystyki nie kłamią – to właśnie Ramen Festival jest waszym ukochanym wydarzeniem! Dziś rozpoczyna się jego piąta edycja, w trakcie której do zamówienia i wypróbowania jest prawie 20 wyjątkowych ramenów, przygotowanych przez lokale z Łodzi i okolic. Mimo nowej dowozowej wersji festiwalu i tym razem mamy dla was specjalne atrakcje, które dodatkowo rozgrzeją i rozruszają was w te listopadowe dni.

Część z nich przygotowałyśmy razem z naszymi festiwalowymi partnerami, siostrzanymi firmami Bidfood Farutex i Azja na Talerzu. Pierwsza na co dzień obsługuje łódzką gastronomię, prowadząc hurtownię – a druga nastawiona jest na was, gotujących w domach. Właśnie w ramach tej współpracy powstała nasze wyjątkowa festiwalowa nowość, dedykowana wszystkim ramenoholikom. Przedstawiamy wam zestaw składający się z produktów bazowych do własnoręcznego przygotowania ramenu w domu – idealny zarówno dla tych, którzy zaczynają swoją przygodę z azjatyckim gotowaniem, jak i dla tych bardziej zaawansowanych. W skład zestawu wchodzą: zaprawa mirin fumi, jasny sos sojowy, katsuobushi, czyli płatki suszonej ryby bonito, grzyby shiitake, glony kombu oraz makaron ramen. Całość zapakowana w prezentowy karton, sprawdzi się świetnie również jako mikołajkowy prezent dla miłośnika gotowania ❤ By go zakupić, zajrzyjcie do naszego sklepu internetowego (LINK TUTAJ!) – paczuszkę można zamówić z wysyłką za 15 zł, lub odebrać osobiście w restauracji House of Sushi na ul. Piotrkowskiej 89.

O przydatności zestawu przekonacie się już wkrótce! Nasza Agata, jemywłodziowa miłośniczka azjatyckiego gotowania, nagra dla was filmik z przepisem, w którym przedstawi jak krok po kroku wykonać rozgrzewający ramen w domu. Szczegóły śledźcie na naszych profilach! Zestaw możecie również zakupić na stronie azjanatalerzu.pl, gdzie sprzedawane są produkty wielu kuchni azjatyckich: od Tajlandię, przez Chiny, aż po Indie. Warto zajrzeć tu bez względu na to, jaki region kontynentu skradł wasze podniebienie J W ofercie są liczne makarony, ryże, kasze, mleka kokosowe i pasty (te do curry z całego świata oraz bazy do egzotycznych zup i popularnych dań, takich jak jak pad thai czy wieprzowina char siu). Obok tego wybór przypraw i sosów (sojowe, rybne i ostrygowe, ale też sporo ostrych – od srirachy po sambal), napoje, owoce i warzywa, popularne bliskowschodnie i indyjskie sery, a także mrożone owoce morza.

KONKURS!

EDIT: Konkurs został rozwiązany! Dziękujemy Wam za tak liczne zgłoszenia – wybranie zwycięzcy to było niezłe wyzwanie. Laureatka, która ramenem postanowiła nakarmić Edytę Górniak została powiadomiona drogą mailową 🙂

Aby uczcić rozpoczęcie Ramen Festival, razem z Azją na Talerzu organizujemy konkurs – a w nim do wygrania jest opisany wyżej ramenowy zestaw. Aby go zdobyć, odpowiedzieć na pytanie:

Dla kogo ugotowałbyś ramen i dlaczego?

Odpowiedzi przysyłajcie na adres Daria@jemywlodzi.pl do niedzieli 29. listopada! Nagrodzimy najciekawszą odpowiedź. Nie zapomnijcie podać w mailu imienia, nazwiska i numeru telefonu.

Regulamin dostępny jest tutaj.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...