Zaplanuj kulinarny weekend
Ku naszej radości łódzcy restauratorzy nie zrobili sobie wolnego w wakacje. W najbliższych dniach naprawdę dużo się będzie działo.
Na dobry początek piątkowe grillowanie w Deseo. Start już o godz. 18.00, a w repertuarze tapasowe kiełbaski z serem, drobiowe szaszłyki, kuleczki mięsne, camembert w ziołach i cukinia z fetą. Każde danie kosztować będzie 8 zł, a w zestawie z napojem wyskokowym – 12 zł. Jeśli ktoś nie zdąży w piątek, może wpaść na sobotnią powtórkę – później ekipa Deseo rusza na urlop.
Sobota to zaś II Edycja Eko Targu w OFF Piotrkowska, a na nim między innymi debiut kawiarni Zbożowa, która zaprezentuje pasty z cieciorki i humusu, leczo z fasolką mung czy też ciasteczka z mąki orkiszowej i gryczanej (targ będzie trwał od 9.00 do 15.00). W niedzielę znów warto się wybrać na Piotrkowską 138/140, tym razem na warsztaty permakultury organizowane przez Tari Bari Bistro (godz. 12.00). W dużym skrócie, będzie o tym, jak w przestrzeni miejskiej zorganizować ziołowy czy też kwiatowy ogród.
Od rana warsztaty, po południu Futomaki Festiwal w Sushi Zielony Chrzan. Przez całą niedzielę i poniedziałek do każdego zamówienia dostaniemy taką samą porcję futomaków za połowę ceny. Jeśli już jesteśmy przy rabatach cenowych, dziś jeszcze możecie wpaść do Vindy na makaronowy czwartek (za dania zapłacicie 30 proc. mniej), a od poniedziałku do piątku do Tapas y Vino. Od 13.00 do 16.00 wszystko (z wyłączeniem całych butelek alkoholu) kosztuje jedynie połowę ceny.