Ana's Empanadas, czyli smaki Argentyny w Łodzi
Łódzka oferta gastronomiczna poszerzy się wkrótce o przysmaki prosto z Ameryki Południowej. Niebawem będziecie mogli spróbować jednego z najpopularniejszych, argentyńskich dań – empanadas.
Empanadas to rodzaj pierogów, które rozmiarem przypominają bardziej rogale – mają około 10 cm długości i 5 cm szerokości. Przygotowywane są ze specjalnego, kruchego ciasta, a następnie smażone w oleju lub wypiekane w piecu. Już wkrótce Łodzianom serwować zacznie je Ana – Argentynka, która od pół roku mieszka w Polsce i która wraz z mężem rozpoczyna właśnie swoją przygodę z gastronomią.
Reklama |
Empanadas Any przyrządzane będą według tradycyjnych, argentyńskich receptur, których nauczyła się ona od swojej mamy i babci. Klientom zamierza oferować kilka rodzajów pierogów – od tradycyjnych kompozycji z wołowiną i farszem warzywnym, przez wersje z serem, ostrymi papryczkami aż po wegetariańskie opcje ze szpinakiem i warzywami. Oferta będzie zmieniała się zapewne na bieżąco, a pierwsze menu pojawi się wkrótce na stronie Ana’s Empanadas na Facebooku.
Początkowo empanadas dostępne będą wyłącznie na wynos i w dostawie, jednak Ana wraz z mężem planują wkrótce otwarcie niewielkiego baru w Łodzi. Szczegółowych informacji szukajcie na stronie facebook.com/AnasEmpanadas.