Ana's Empanadas - smak Argentyny w Łodzi fot. facebook.com/AnasEmpanadas.

Łódzka oferta gastronomiczna poszerzy się wkrótce o przysmaki prosto z Ameryki Południowej. Niebawem będziecie mogli spróbować jednego z najpopularniejszych, argentyńskich dań – empanadas.

Empanadas to rodzaj pierogów, które rozmiarem przypominają bardziej rogale – mają około 10 cm długości i 5 cm szerokości. Przygotowywane są ze specjalnego, kruchego ciasta, a następnie smażone w oleju lub wypiekane w piecu. Już wkrótce Łodzianom serwować zacznie je Ana – Argentynka, która od pół roku mieszka w Polsce i która wraz z mężem rozpoczyna właśnie swoją przygodę z gastronomią.

Reklama

Doradztwo gastronomiczne - IDB Consulting

Empanadas Any przyrządzane będą według tradycyjnych, argentyńskich receptur, których nauczyła się ona od swojej mamy i babci. Klientom zamierza oferować kilka rodzajów pierogów – od tradycyjnych kompozycji z wołowiną i farszem warzywnym, przez wersje z serem, ostrymi papryczkami aż po wegetariańskie opcje ze szpinakiem i warzywami. Oferta będzie zmieniała się zapewne na bieżąco, a pierwsze menu pojawi się wkrótce na stronie Ana’s Empanadas na Facebooku.

Początkowo empanadas dostępne będą wyłącznie na wynos i w dostawie, jednak Ana wraz z mężem planują wkrótce otwarcie niewielkiego baru w Łodzi. Szczegółowych informacji szukajcie na stronie facebook.com/AnasEmpanadas.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...