fbpx

Ana's Empanadas - smak Argentyny w Łodzi fot. facebook.com/AnasEmpanadas.

Łódzka oferta gastronomiczna poszerzy się wkrótce o przysmaki prosto z Ameryki Południowej. Niebawem będziecie mogli spróbować jednego z najpopularniejszych, argentyńskich dań – empanadas.

Empanadas to rodzaj pierogów, które rozmiarem przypominają bardziej rogale – mają około 10 cm długości i 5 cm szerokości. Przygotowywane są ze specjalnego, kruchego ciasta, a następnie smażone w oleju lub wypiekane w piecu. Już wkrótce Łodzianom serwować zacznie je Ana – Argentynka, która od pół roku mieszka w Polsce i która wraz z mężem rozpoczyna właśnie swoją przygodę z gastronomią.

Reklama

Doradztwo gastronomiczne - IDB Consulting

Empanadas Any przyrządzane będą według tradycyjnych, argentyńskich receptur, których nauczyła się ona od swojej mamy i babci. Klientom zamierza oferować kilka rodzajów pierogów – od tradycyjnych kompozycji z wołowiną i farszem warzywnym, przez wersje z serem, ostrymi papryczkami aż po wegetariańskie opcje ze szpinakiem i warzywami. Oferta będzie zmieniała się zapewne na bieżąco, a pierwsze menu pojawi się wkrótce na stronie Ana’s Empanadas na Facebooku.

Początkowo empanadas dostępne będą wyłącznie na wynos i w dostawie, jednak Ana wraz z mężem planują wkrótce otwarcie niewielkiego baru w Łodzi. Szczegółowych informacji szukajcie na stronie facebook.com/AnasEmpanadas.

Podobne posty

W tej restauracji jeszcze nas nie było, a ma już 12 lat! Kręcą pizzę, makarony, sami pieką bułki do ...
30 festiwalowych restauracji przygotowało swoje popisowe pizze. Jest pizzowy burger, włoskie ...
Konkurs na najszybsze zjedzenie pizzy, wystawa fotografii, spotkanie klubu kolacyjnego i warsztaty ...