Co za weekend!
Pisałyśmy już o Master Chef’s 4 Dogs, imprezach na Piotrkowskiej 217, ale na tym nie kończą się atrakcje tego weekendu.
W najbliższą sobotę o godz. 18.00 oficjalnie rusza także Browar Księży Młyn. Od jakiegoś już czasu wielkie kadzie zdobią restaurację Gronowalski&Budda Pub, w weekend po praz pierwszy będzie można spróbować piw, które powstawały pod okiem piwowara Damiana Bińkiewicza. Nazwy nawiązują do przemysłowej historii Łodzi (i oczywiście Księżego Młyna), a oto i one: Bawełniane (pils), Przędzalniane (pszeniczne), Atłasowe (marcowe) i Włókiennicze (extra special bitter) – wszystkie niepasteryzowane i niefiltrowane. Trzy będą dostępne cały czas, czwarte będzie się co miesiąc zmieniało, możecie je wypić na miejscu, ale również zabrać na wynos. Ponieważ nie jesteśmy specami od piwa, po szczegóły odsyłamy na stronę Browaru i oczywiście do samej restauracji.
Poza degustacją, na sobotę przygotowano także inne atrakcje. Będą więc przekąski pasujące do autorskich piw, konkursy z nagrodami, rysowanie karykatur oraz spotkanie z Marcinem Jakubem Szymańskim, autorem książki „Browary Łodzi i regionu”.
Korzystając z okazji, jeszcze raz przypominamy o imprezie Master Chef’s 4 Dogs, której jesteśmy patronem medialnym. W sobotę nie może was zabraknąć w restauracji Lili, która jest łódzkim organizatorem akcji. Zasady są proste – gotują dla was najlepsi szefowie kuchni, a wy podarunkami spieracie schronisko dla zwierząt w Nowosolnej. Karma, koce, smycze, zabawki – wszystko jest potrzebne, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Od 14.00 do wyczerpania zapasów będą czekały na was przysmaki przygotowane przez Lilianę Filipiak, Marcina Kaczmarka-Pielina, Darka Kuźniaka, Sylwię Sztanderę, Marcina Piotrowskiego oraz Adriana Feliksa (wszystkich ich znacie z programów telewizyjnych), a na deser niespodzianka od znanego cukiernika Piotra Chylareckiego. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że w sobotę Lili po prostu trzeba odwiedzić.