Czekoladowo-kawowy weekend
W piątek Światowy Dzień Czekolady U Milscha, w sobotę cup tasting we Fresco Cafe – to główne atrakcje, w których możecie wziąć udział w najbliższe dni.
W piątek na bok odkładamy wszelkie wiosenne diety – 12 kwietnia obchodzony jest Światowy Dzień Czekolady. Tradycyjnie już najciekawsze (jeśli nie jedyne w Łodzi) atrakcje z tej okazji przygotowano w kawiarni „U Milscha” przy ul. Łąkowej 21. Przez cały piątek będzie tu można skosztować wyjątkowych czekolad do picia na gorąco z pomarańczami na brandy, wiśniami na rumie, ajerkoniakiem lub klasyki gatunku, czyli gorzkiej czekolady z chilli. Wszystkie dostępne będą w promocyjnych cenach 7-10 zł. Poza tym tego samego dnia kawiarnia zaproponuje dania z czekoladowymi akcentami. Trzeba przyznać, że filet z kaczki w sosie balsamiczno-czekoladowym z wiśniami (39 zł), kurczak w meksykańskim sosie mole (28 zł) i tarta z czekoladowym musem, borowikami i błękitnym serem (12 zł) zapowiadają się intrygująco, smakowicie i kusząco.
W piątek czekolada, a w sobotę i niedzielę kawa. Fresco Cafe (ul. Piotrkowska 107) w tych dniach zaprasza wszystkich na cup tasting. Pierwszego dnia co godzinę (od 11.00) będą przygotowywane kawy pochodzące z sześciu różnych palarni. To wyjątkowa okazja, by móc porównać aromatyczne napary, ocenić ich walory oraz wybrać ten, który najbardziej przypadnie nam do gustu. Niedziela będzie zaś dniem kawowych zawodów. Dla każdego uczestnika trzy filiżanki, z których trzeba będzie wybrać niepowtarzający się napój (start również o 11.00). Co ważne, cała impreza jest bezpłatna – to po prostu fajna inicjatywa miłośników kawy, którzy chcieliby swoją pasją podzielić się z innymi.