Food Service Summit – ważna konferencja gastronomiczna w Łodzi

Za niespełna tydzień do Łodzi zjadą eksperci i profesjonaliści branży gastronomicznej, którzy podzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z uczestnikami piątej edycji Food Service Summit – jednej z najważniejszych branżowych konferencji w Polsce.

Najważniejsze spotkania, targi i konferencje poświęcone branży gastronomicznej jeszcze do niedawna omijały Łódź. Nasze miasto nie przyciągało podobnych wydarzeń, bo długo nie było kojarzone z gastronomicznym zagłębiem. Od pewnego czasu ta sytuacja się zmienia, bo i rynek restauracji rozwija się u nas coraz bardziej dynamicznie. Gościliśmy w Łodzi między innymi galę Gault et Millau oraz Kino Kulinarne Transatlantyk Festivalu. Teraz do naszego miasta zawita ważna konferencja dedykowana profesjonalistom i praktykom branży HoReCa – Food Service Summit.

Food Service Summit 2017
Food Service Summit 2017

Wydarzenie organizowane przez miesięcznik Food Servicedo tej pory odbywało się w Warszawie, ale jego piąta, jubileuszowa edycja zagości w łódzkim Art_Inkubatorze. W poniedziałek i wtorek, 23 i 24 kwietnia zagości tu 24 prelegentów i 250 uczestników, którzy wspólnie pochylą się nad tematami dotyczącymi otwierania i prowadzenia restauracji. Eksperci szukać będą odpowiedzi na pytanie jak zwiększyć sprzedaż za pomocą działań marketingowych, upsellingu i rozwoju nowych kanałów sprzedaży. W programie poza blokiem wykładowym organizatorzy przewidzieli także warsztaty, panele dyskusyjne, pokazy, degustacje oraz wieczorne after party.

Food Service Summit 2017
Food Service Summit 2017

Program Food Service Summit 2018 został opracowany we współpracy z partnerem merytorycznym konferencji – Grzegorzem Kłosem, który z branżą gastronomiczną związany jest od 18 lat. Współtwórca takich konceptów jak: Fabryka Pizzy, Moment Resto Bar, Buena Vista, Zazie Bistro i Modern Catering jest obecnie właścicielem restauracji Ed Red w Warszawie i Krakowie. Wśród prelegentów i panelistów wydarzenia pojawią się uznani przedstawiciele branży: restauratorzy, szefowie kuchni, sommelierzy i menedżerowie, a także eksperci od marketingu i finansów oraz dziennikarze i osoby, które obserwują rynek z innej perspektywy niż stricte branżowa.

Food Service Summit 2017

Uczestnicy będą mieli okazję posłuchać wykładów o upsellingu, czyli metodach zwiększania sprzedaży przy wykorzystaniu analizy statystyk i danych finansowych, jak i poprzez optymalne wykorzystanie potencjału sprzedażowego obsługi restauracji. Sporo miejsca poświęcone zostanie także tematom związanym z otwieraniem i efektywnym zarządzaniem nową restauracją, zarówno od strony finansowej, organizacyjnej jak i marketingowej. Drugiego dnia konferencji będzie też można posłuchać wykładu i debaty o systemach delivery, czyli dostawach jedzenia do klientów i nowoczesnych rozwiązań w tym zakresie. Ale Food Service Summit to nie tylko teoria, ale także praktyka – najważniejsze tematy poruszone zostaną również podczas warsztatów, w trakcie których grono praktyków podzieli się z uczestnikami swoją wiedzą i doświadczeniem.

Food Service Summit 2017
Food Service Summit 2017

Konferencja, podobnie jak wszystkie tego rodzaju wydarzenia, to również świetna okazja do nieformalnych spotkań i rozmów z restauratorami i menadżerami, którzy odnieśli sukcesy na polskim rynku gastronomicznym. Będą temu sprzyjały zarówno after party w klubie Format po pierwszym dniu konferencji, w trakcie którego wystąpi zespół Blue Cafe, jak i luźniejsze w formule debaty czy spotkania przy kawie.

Więcej informacji o konferencji i jej programie, a także bilety na to wydarzenie znajdziecie na stronie http://foodservicesummit.pl/. Szczerze zachęcamy do udziału, bo tematyka konferencji brzmi bardzo interesująco, a dobór prelegentów gwarantuje sporą dawkę praktycznej wiedzy.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...