fbpx

Halo Dąbrowa – macie teraz u siebie najlepsze burgery w mieście! Jeśli już dojedliście kiełbasę i żurek, ruszajcie na Dąbrowskiego 59.

Na zdjęciu widać czwórkę ludzi stojących przed lokalem z szyldem Gastromachina
Nowa Gastromachina na Dąbrowie

Kilka dni przed świętami nowa Gastromachina Stacja zaczęła szykować burgery na Dąbrowie. My byłyśmy tam w środę i choć trwały jeszcze ostatnie prace, cały czas przychodzili nowi goście po odbiory. Nic dziwnego – te burgery nie potrzebują reklamy!

Nową miejscówkę będą prowadzili Bartko i Maciek. Bartka na pewno kojarzycie z Piotrkowskiej, gdzie gotował przez ponad 2 lata. Maciek to dobra dusza Gastro – przyjaciel Oli i Piotrka, który nie raz pomagał w food trucku czy wspierał ekipę w lokalu. Prywatnie chłopaki są rodziną, a zawodowo dokarmią nareszcie dalsze okolice Łodzi, które wcześniej nie załapywały się na strefę dostaw z centrum.

Na zdjęciu widać dwa burgery ułożone na półmiskach
Nowa Gastromachina na Dąbrowie

Jak znajdziecie nowy lokal? Znajduje się w pawilonie blisko skrzyżowania z Śmigłego Rydza (wcześniej w tym miejscu był bar Rarytas). Mamy teraz niewiele otwarć, a ekipę Gastromachiny uwielbiamy, więc chciałyśmy napisać super artykuł. Tak nam się spieszyło, że przyjechałyśmy jeszcze przed końcem remontu, a mnie po dwóch zdjęciach rozładował się aparat (Czy miałam zapasową baterię? Nie. Ładowarkę? Również nie.). Życzliwi gadają, że zrobiłam to specjalnie, żeby jak najszybciej wrócić. Bardzo możliwe, bo może zdjęć nie zrobiłam, ale burgery zjadłam i były jak zwykle genialne!

Na zdjęciu widać ułożonego na półmisku burgera z mięsem, kiełbasą chorizo, papryką jalapeno, sałatą i rukolą
Obok klasycznych burgerów znanych w Gastromachiny na Piotrkowskiej, w menu pojawią się też dwie nowości

Tabliczki wiszą na ścianie (kto ich nie zna J!). Znajdziecie tu wszystkie znane pozycje z Gastromachiny, od Czarnej Perły, przez Maczetę aż do Cheesus Christ Superstar, a do tego dwie autorskie propozycje Bartka. G.O.A.T. it to oczywiście wołowy kotlet, a do tego zapiekany kozi ser, cebulowo-śliwkowa konfitura, pomidor, sałata, rukola i precelki (29 zł). O charakterze drugiego przesądza świetne chorizo, które skomponowano z jalapeno, cebulą, pomidorem, sałatą i jogurtowym chimichurri (33 zł). Obydwa są zajebiste, bierzcie na naszą odpowiedzialność!

Na zdjęciu widać dłonie trzymające półmisek, na którym ułożony jest burger z mięsem, kozim serem, konfiturą z cebuli i precelkami
Obok klasycznych burgerów znanych w Gastromachiny na Piotrkowskiej, w menu pojawią się też dwie nowości

Na miejscu na razie nie usiądziecie, więc przyda wam się kilka informacji praktycznych. Zamówienia najlepiej składać telefonicznie (tel. 572 240 266) lub przez www.gastromachina.pl. Stacja Dąbrowa pracuje 7 dni w tygodniu od 12.00 do 20.00 (jedynie w niedzielę zamyka się godzinę wcześniej) i dostarcza burgery aż do Matki Polki!

Podobne posty

Na to otwarcie czekałyśmy długo i niecierpliwie. Od kilku dni możemy już odwiedzać Phở by Lilly Tran ...
Drugi Montag przy Piotrkowskiej Choć nowy Montag przy Piotrkowskiej 111 działa już od jakiegoś ...
Wiosenna edycja Restaurant Week rusza już w środę Restaurant Week w Farina Bianco Z otwarciem ...