Kulinarny weekend w restauracjach
W nadchodzący weekend będziecie mieli okazję jeść w restauracjach o połowę taniej niż zwykle, jeść bez ograniczeń dań kuchni arabskiej, spróbować dań kuchni indyjskiej oraz poznać tajniki wypieku chleba na zakwasie.
Arabskie „all you can eat” w Zbożowej
W piątek, 21 lutego w restauracji Zbożowa odbędzie się kolejna kolacja typu „jesz ile chcesz”. Płacąc raz możecie jeść do woli dania przygotowane w formie bufetu. W tym tygodniu motywem przewodnim będzie kuchnia arabska. W menu pojawi się zatem humus, a także zdrowe wersje falafeli i kofty.
Koszt udziału w kolacji wynosi 25 zł od osoby. W ramach tej kwoty jecie do woli z wystawionego w lokalu bufetu. Możecie też wybrać wersję za 29 zł – wówczas do kolacji dostaniecie kieliszek wina light.
Restauracje w Manufakturze za pół ceny
W sobotę, 22 lutego w Manufakturze rusza niezwykła promocja. W ramach akcji „Fifty fifty” w wybranych restauracjach centrum handlowego będziecie mogli zjeść nawet o połowę taniej niż zwykle. 50% rabat obowiązuje na dania z karty z wyłączeniem napojów i alkoholi. W akcji udział biorą restauracje: American Bull, Bawełna, Bierhalle, Browar de Brasil, Galicja, Ganesh, Hot Spoon Thai Kitchen, Max Ice & Coffee, Naturalna Jogurteria Lodowa, Tawerna Pepe Verde i The Mexican. Z 50% rabatem będziecie też mogli przenocować w hotelu Double Tree by Hilton, a także zjeść w tamtejszej restauracji.
Pieczenie chleba z Kurą Modową
Również w sobotę, 22 lutego Kura Modowa zaprasza na kolejne spotkanie poświęcone pieczeniu chleba. O podstawach wypieków na zakwasie tym razem będzie można posłuchać w restauracji Spółdzielnia. Na warsztatach poznacie sekrety wypieku chleba, dowiecie się więcej o różnicach między produkcją własną a przemysłową, poznacie smaczne i zdrowe dodatki do wypieków oraz dostaniecie ośmioletni, mocno pracujący zakwas od Natalii Lesiak ze sklepu Słoneczko (zabierzcie ze sobą słoiczki) oraz podstawowy przepis na chleb.
Udział w warsztatach jest bezpłatny, a rezerwacji miejsc dokonywać można pod adresem: klub@kuramodowa.pl lub smsem na numer 697 311 647.
Podróże kulinarne w Szafa Lunch Bar
W niedzielę, 23 lutego w Szafa Lunch Bar odbędzie się kolejna edycja Podróży Kulinarnych. To cykl spotkań, w trakcie których szef kuchni lokalu zaprasza gości na ucztę inspirowaną kuchnią różnych krajów świata, a także różnymi okresami historycznymi. W tym tygodniu możecie wybrać się na wyprawę do Indii – w menu pojawi się samosa i garam masala.
Cena za danie główne z przystawką wynosi 15 zł, a na udział w kulinarnej podróży obowiązują rezerwacje, których dokonywać można pod adresem: biuro@klubszafa.pl. Specjalne menu dostępne będzie w godzinach 14.00 – 20.00.