Lód Miód

Choć niektóre punkty już wystartowały, inauguracja sezonu planowana jest na najbliższy weekend. Warto wpaść, bo będzie nie tylko dużo mega lodów, ale też specjalne atrakcje.

 

 

Wiosna z pogodą nie do końca potrafi się zdecydować, ale nie ma co dłużej czekać na lody, szczególnie te dobre. Otworzyliście już sezon? Ja tak, dzisiaj na spotkaniu w Lód Miód zapowiadającym atrakcje przygotowane na weekend. Dieta i tak poszła się … z okazji Festiwalu Czekolady i Kawy, więc bez żalu spróbowałam prawie wszystkiego, co było w lodówkach. A było w nich dużo, dużo dobra J

Lód Miód

Czas na szczegóły. Oficjalne otwarcie sezonu Lód Miód już w najbliższą sobotę (chyba, że będzie burza gradowa lub śniegi, wówczas punkty wystartują w poniedziałek). Będzie oczywiście mnóstwo lodów ale również drugie tyle atrakcji. Dla dzieciaków balony, malowanki i nowe tatuaże, dla wszystkich promocja na duże opakowania lodów i zdjęcia w dużych ramkach. Jeżeli opublikujecie podobne zdjęcie z oznaczeniem Lód Miód na Facebooku lub Instagramie, możecie wygrać lodowe nagrody w konkursie. A do tego wszystkiego premiera nowego smaku, który będzie znakiem firmowym Lód Miód w 2019.

Lód Miód

Jeśli znacie Lód Miód, wiecie, że lubią i potrafią w kolory. Mają karmelowe CzarneLove barwione węglem (zawsze wiem, kiedy syn mój Bruno był na lodachJ), w tamtym roku przygotowali na dzień dziecka niebieskiego Ciasteczkowego Potwora barwionego spiruliną, a w tym roku będzie różowo. Lody Ruby przygotowane są na bazie różowej czekolady opatentowanej przez markę Barry Callebaut. Ruby jest cytrusowa, świeża i kremowa. Lody nawiązują trochę do białej czekolady, ale na pewno wyróżnia je wyczuwalna owocowość. Co ważne – kolor i czekolada są w pełni naturalne.

Lód Miód

Warto wspomnieć o naturalności, szczególnie w kontekście ubiegłorocznych doniesień o ściemie, jaką potrafią być rzemieślnicze lody. Lód Miód deklaruje, że do produkcji nie używa żadnego rodzaju past, lodowych komponentów, barwników itp. Aby to udowodnić, planuje w tym roku pokazywać swoją produkcję (będzie ją można zobaczyć na filmach, a również za sprawą zaproszonych gości). Obiecali, że mnie też zabiorą. Na pewno nie odmówię.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...