Nowy lokal Rajskie Jadło w Manufakturze - KONKURS
W sobotę na rynku Manufaktury otwarta została nowa restauracja Rajskie Jadło. To szósty lokal łódzkiej sieci, a zarazem pierwszy w nowej aranżacji wnętrza i z odświeżonym menu.
Rajskie Jadło zajęło lokal po naleśnikarni Suzette, która kilka miesięcy temu zniknęła z Manufaktury. Nowa placówka urządzona została w zupełnie nowej dla sieci aranżacja wnętrza. Jasne, przestronne sale utrzymane są w kolorach złamanej bieli i jasnego beżu. Drewniane elementy wykończenia nadają całości przytulnego i domowego charakteru, a duże witryny zapewniają dostęp naturalnego światła. Ciekawym elementem wystroju są duże zdjęcia Łodzi, lokalnych fabryk i zabytków, którymi ozdobione są ściany lokalu. Dwa wielkoformatowe obrazy wiszą też w łazienkach, dzięki czemu przeglądając się w lustrze można odnieść wrażenie, że stoicie na łódzkim woonerfie.
Odświeżone wnętrze to jednak nie jedyna zmiana w Rajskim Jadle. Również menu nowego lokalu uległo pewnym modyfikacjom. Nie zabraknie w nim oczywiście znanych z innych lokalizacji dań kuchni domowej i polskiej, ale oferta poszerzona została między innymi o rozbudowany bar sałatkowy. Dostępnych jest w nim kilka rodzajów sałatek dla wszystkich, którzy lubią lekkie lunche i chętnie wybierają opcję „fit”. W lokalu pojawiło się też specjalnie wydzielone stanowisko, na którym kucharze przygotowują dania mączne. Jest ono widoczne z sali konsumpcyjnej, dzięki czemu klienci mogą podglądać jak powstają pierogi, kopytka, kluski śląskie, cepeliny czy pyzy. Wszystkie dania z menu przyrządzane są na miejscu, ze świeżych składników przez doświadczonych szefów kuchni, którzy z firmą współpracują od lat.
KONKURS
Restauracja Rajskie Jadło ufundowała zaproszenie na obiad dla dwóch osób w nowym lokalu. Aby je zdobyć wystarczy wysłać na adres kontakt@jemywlodzi.pl maila z odpowiedzią na pytanie:
Jaka jest twoja ulubiona potrawa mączna, którą chciałbyś znaleźć w menu Rajskiego Jadła?
Dla ułatwienia dodamy, że potrawy mączne to wszelkiego rodzaju kluski, pierogi, pierożki i inne knedle. Na wasze maile czekamy do piątku, 19 grudnia 2014 r., do godziny 13.00. Nagrodzimy autora najciekawszej wypowiedzi. Nie zapomnijcie podać w mailu swojego imienia, nazwiska i numeru telefonu. Powodzenia!