Fot: Niezła BabeczkaMamy nowe słodkie miejsce w Łodzi. Na razie nie zjecie tu jeszcze ciasta na miejscu, ale już teraz możecie zamawiać torty na każdą okazję.

Pracujecie w korporacji, ale tak naprawdę marzycie, aby robić w życiu coś zupełnie innego? Katarzyna Grzegorek, założycielka Niezłej Babeczki, też tak miała, aż pewnego dnia porzuciła ciepłą posadę, by na dobre zająć się artystycznymi tortami. Jak to zazwyczaj bywa, najpierw były wypieki dla znajomych. Teraz otworzyła własną pracownię – przy Miedzianej 14 możecie od wczoraj zamówić słodki stół na przyjęcie czy tort na dowolną okazję.

Fot: Niezła Babeczka

Nie pamięta, kiedy zaczęła dekorować torty, ale przyznaje, że sprawia jej to chyba jeszcze większą frajdę, niż samo pieczenie. Faktycznie, opublikowane zdjęcia tortów robią wrażenie. Ciasta zdobią postaci z bajek, jubilaci we własnej osobie, firmowe znaki lub po prostu klasyczne wykończenie. Oczywiście wygląd jest ważny, ale Niezła Babeczka nie zapomina o smaku samego ciasta. To z jednej strony sprawdzone receptury, ale też wysokiej jakości składniki.

Fot: Niezła Babeczka

Katarzyna Grzegorek stawia na sezonowość – zaufajcie jej, że w listopadzie nie warto zamawiać tortu ze świeżymi truskawkami. Obecnie królują jabłka, śliwki, karmel, znacznie więcej niż latem przygotowuje się ciast czekoladowych. Pełną ofertę można znaleźć na stronie, wśród smaków kuszą między innymi połączenia masła orzechowego z jabłkami, kajmaku z konfiturą porzeczkową, solonego karmelu z orzeszkami ziemnymi czy kokosa z gorzką czekoladą. Większość to sprawdzone duety, ale szefowa pracowni jest też otwarta na znacznie bardziej szalone kompozycje.

Niezła Babeczka

Na otwarciu próbowałam wielowarstwowego tortu, sernikowych babeczek z oreo, cakepopsów i jabłkowego-kremowego deseru z ciasteczkową kruszonką – wszystko mogę szczerze polecić i przy moim uwielbieniu słodyczy  chętnie spędzałabym tak każdą sobotę. To przegląd przez ofertę Niezłej Babeczki. Podstawą są zdobione torty, ale zamówić możecie tu też ciasta, ciasteczka, babeczki, wraz z aranżacją całego słodkiego stołu. Choć produkcja odbywa się przy Miedzianej, przez zamówieniem lepiej umówić się telefonicznie. 

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...