Pit Stop Steak&Burger po raz drugi
Nowa formuła smaku zawitała na ulicę Piotrkowską. W centrum miasta otwarty został drugi lokal Pit Stop Steak&Burger.
Miłośnicy burgerów znają zapewne restaurację działającą od 3 lat przy al. Jana Pawła II. Charakterystyczny wystrój inspirowany wyścigami Formuły 1 przypadł do gustu gościom, a właściciele Pit Stop Steak&Burger postawili na rozwój. Kolejny lokal pod tym szyldem otwarty został przy Piotrkowskiej 152, w miejscu, w którym do niedawna działała Ka-Wiar-Nia.
W nowej placówce powielono sprawdzony pomysł na wnętrze i ogólny charakter restauracji. Wystrój przywodzi na myśl wielkie imprezy wyścigowe. Ściany zdobi charakterystyczna szachownica znana z flagi powiewającej na torach Formuły 1 i tablice rejestracyjne ze Stanów, a goście mogą zajmować miejsca na czerwonych, skórzanych kanapach w stylu amerykańskich dinerów. Do tego barwne neony i elementy dekoracyjne przywodzące na myśl burgerownie, jakie znamy z filmów. Lokal jest mniejszy od swojego pierwowzoru, ale to nie jedyna różnica. Tę najważniejszą widać w karcie.
Zasadnicza część menu lokalu przy Piotrkowskiej pozostaje taka sama, jak przy Jana Pawła – zjecie tu kilkanaście rodzajów burgerów z wołowiną, kurczakiem i opcją wegetariańską. Możecie wybrać opcję w bułce maślanej lub pełnoziarnistej, zdecydować się na 150 g lub 200 g mięsa, co jest nowością w Pit Stop, oraz na opcję solo albo w zestawie z frytkami i sałatką coleslaw. Są też steki i sałatki, między innymi z kaczką, jajkiem lub wegetariańska. Na miłośników słodkości czekają ciasta i domowe shake’i.
Przy Piotrkowskiej zjecie również śniadania serwowane od 10.00 do 12.00. Do wyboru są zestawy z jajkiem sadzonym, jajecznicą na dwa sposoby i jajkiem w koszulce. We wszystkich znajdziecie dodatki – grzanki, sałatkę czy boczek. Jeśli wolicie odwiedzić restaurację w porze obiadowej, to oprócz burgerów czy steków zjecie tu także makarony. Są one nowością w ofercie Pit Stop. W ofercie na razie trzy propozycje: klasyczne spaghetti bolognese, penne z kurczakiem i bekonem oraz tagliatelle z łososiem.
Nowy lokal Pit Stop Steak & Burger otwarty jest od poniedziałku do czwartku w godzinach 10.00 – 22.00, w piątki pracuje do 23.00, w soboty od 12.00 do 23.00, a w niedziele od 12.00 do 22.00. W tygodniu, między 12.00 a 15.00 obowiązują tu Happy Hours ze specjalnymi promocjami cenowymi na burgery i zestawy lunchowe.
Oba lokale Pit Stop Steak&Burger wezmą udział w naszym wrześniowym festiwalu kulinarnym Jemy w Łodzi Food Fest.