Pomysł na kwarantannę – zostań burgermasterem! [ZOBACZ FILMY]
W trakcie kwarantanny można zostać domorosłym piekarzem albo… prawdziwym burgermasterem! Specjalne filmy instruktażowe przygotowane przez Gastromachinę, Book&Cook oraz Asię Banad z bloga Posypane pokażą wam, jak samodzielnie przygotować w domu hamburgera godnego mistrzów.
Przy okazji festiwalu Jemy w Domu Burger Fest poprosiliśmy o wsparcie ekspertów od burgerowych tematów. Misja była prosta – zrobić to tak, żeby po tygodniu każdy z Was umiał przyrządzić burgera samodzielnie, w stylu od zera do mega burgera. Jeśli uważnie śledziliście nasz fanpage podczas Jemy w Domu Burger Fest, na pewno wiecie o jakich filmach mówimy. Jeśli nie, nic straconego! Przed wami poradnik prawdziwego burgeromaniaka.
Krok pierwszy: idealne bułki! A kto inny mógłby zdradzić Wam sekrety ich przygotowania, jak nie nasza lokalna mistrzyni wypieków? Asia Banad z Posypane przygotowała się do tego zadania podwójnie. Na jej stronie znajdziecie przepis na najlepsze bułeczki do burgerów (link TUTAJ), a na Spotify i Apple Podcasts posłuchacie najnowszego odcinka ‚NIECH JEDZĄ CIASTKA!’ z krótką historią hamburgerów i trikami na krągłe bułeczki.
Krok drugi: kotlet! Zakasajcie rękawy, wyciągnijcie maszynkę do mielenia i odpalcie poniższy filmik Gastromachiny. Szef kuchni lokalu, Wiktor, opowie Wam jak to zrobić, żeby kotlet do hambugsa był naprawdę idealny – dobrze doprawiony, odpowiednio usmażony i kształtny. Im w tej kwestii można zaufać!
Na sam koniec mamy dla was filmik, który rozjaśni mrok przygotowywania domowych burgerów, krok po kroku. Studio Book&Cook nagrało kompleksowy poradnik, z którego dowiecie się jak przygotować pyszne buły, doprawić i usmażyć mięso, ukręcić sos oraz złożyć burgera w pyszną całość – od A do Z.
Oglądajcie, inspirujcie się i twórzcie! A może wy macie dla nas swoje sprawdzone triki na idealne burgery? Czekamy na wasze komentarze 🙂