Ramen Festival 2018 – czekamy na zgłoszenia
W drugiej połowie listopada ruszy trzecia już edycja Ramen Festivalu. Wielu miłośników tego japońskiego przysmaku czeka na to wydarzenie, a my czekamy na zgłoszenia restauracji, które chcą wziąć w nim udział.
Ramen to bez wątpienia jedna z najpyszniejszych i najbardziej popularnych zup na świecie. Chociaż właściwie jest to bardziej danie niż zupa – wielka micha pełna specjalnego makaronu, esencjonalnego wywaru i mnóstwa dodatków, których dobór zależy od fantazji szefa kuchni. Jeśli chcielibyście dowiedzieć się więcej o ramenie, to odsyłamy do tego tekstu i oczywiście zapraszamy na Ramen Festival 2018. Impreza odbędzie się w drugiej połowie listopada i będzie doskonałą okazją do przekonania się, dlaczego świat oszalał na punkcie tego dania.
Tegoroczna edycja wydarzenia odbędzie się w dniach 16 – 25 listopada i będzie już trzecią. Dwie poprzednie cieszyły się ogromnym zainteresowaniem łodzian, którzy tłumnie odwiedzali festiwalowe lokale i zjadali ponad tysiąc porcji podczas każdej edycji. Nic dziwnego – wszystkie rameny były przepyszne, bardzo pomysłowe i każdy jedyny w swoim rodzaju. Były opcje klasyczne, nowoczesne, wegańskie, a nawet polskie. Bo to takie danie, które podlega interpretacjom przy zachowaniu kilku zaledwie obowiązkowych zasad.
Spośród wszystkich propozycji szefów kuchni specjalne jury wybierze najlepszy ramen festiwalu. Jak zawsze towarzyszyli będą nam w tym przedstawiciele sklepów Kuchnie Świata, które są naszym partnerem. Imprezę współorganizujemy zaś z Łódzkim Centrum Wydarzeń.
Robimy się głodne na samą myśl, ale przed nami jeszcze sporo przygotowań. Na razie czekamy na zgłoszenia restauracji zainteresowanych udziałem w Ramen Festivalu. Co trzeba zrobić? Zgłosić swój udział w festiwalu, to znaczy – przygotować pyszny ramen i na adres kontakt@jemywlodzi.pl wysłać nam jego nazwę, krótki opis, cenę i zdjęcie (w poziomie). To wszystko trzeba zrobić do końca października. Szczegółowy regulamin znaleźć można tutaj.
Restauracje – do dzieła! Łodzianom zaś obiecujemy, że nadchodzący listopad będzie przepyszny.