Pyszne pieczywo to temat wiecznie żywy! Po licznych pytaniach bierzemy na tapet temat chleba na wynos – zarówno z dowozem, jak i z bezpiecznym odbiorem osobistym. Dzisiaj przedstawiamy wam listę miejsc, w których zaopatrujemy się my i nasi najbliżsi.

Bochenki, bułeczki, bagietki, chałki… Za pyszne i chrupiące pieczywo, najlepiej podawane z masłem, dałabym się pokroić. Ostatnio otrzymywałyśmy od was wiele pytań dotyczących miejsc, w których można zamówić z dostawą zapas chleba – a teraz nadchodzi odpowiedź. W tym tekście znajdziecie miejsca, w których same się zaopatrujemy, a także te polecane przez naszych najbliższych. Zdajemy sobie sprawę z faktu, że z chlebem jest trochę jak z warzywami – ważne, by można było kupić je blisko domu. W tym specyficznym okresie warto jednak wypróbować opcje z dalszych części miasta szczególnie ze względu na fakt, że wiele piekarni oferuje dowozy. A może znajdziecie tu miejsca z waszych osiedli, o których jeszcze nie słyszeliście?

Zaczynamy od lokalu z centrum miasta – a dokładnie od Montagu, których pieczywo to dla wielu jedyna słuszna opcja. Lokal działa z tą samą ofertą pieczywa (niedostępne są śniadania), a ulubione bochenki, bułki i croissanty możecie zamawiać przez SMS lub telefonicznie. Dodatkowo w czwartki montagowa ekipa smaży najlepsze (według naszego rankingu) pączki w Łodzi. Dostępne są tu także ekologiczne jajka z własnej uprawy – obiecujemy, że więcej o Montag Garden przeczytacie u nas już wkrótce! Pełne zamówienie możecie odebrać osobiście po wcześniejszym ustaleniu godziny (dzięki temu zachowane bezpieczeństwo), lub poprosić o dowóz do domu. Koszt dostawy to 15 zł, a minimum logistyczne to dwa bochenki.

Lecimy dalej Piotrkowską. Dwa rodzaje pieczywa zamówicie w Drukarni na OFF Piotrkowska. Do wyboru macie chleb klasyczny z solą himalajską oraz pszenno-żytni na zakwasie, obydwa w cenie 7 zł za sztukę. Drukarnia wypieka też bagietki na zakwasie – o dostępność pytajcie telefonicznie. Minimum logistyczne do dowozu to 30 zł, ale z powodzeniem możecie zamówić więcej bochenków, a następnie je zamrozić. Spory wybór pieczywa ma Breadnia, w której ofercie znalazły się m.in. bochenki długo dojrzewające żytnie i razowe, razowce z dodatkami, bagietki, bułki i chałki. Pełną ofertę znajdziecie na Facebooku lokalu, a koszt dostawy to 15 zł. Zakupy online możecie zrobić na stronie Cocoart’s, które niedawno poszerzyło asortyment o świeże pieczywo. W ich ofercie znalazły się bochenki, słodkie wypieki oraz bułeczki. Zamówienia przez stronę https://slodkosci-z-cocoarts.shoplo.com/ realizowane są na następny dzień, koszt dostawy to 30 zł, a minimum logistyczne – 60 zł. Wybrany asortyment możecie też odebrać osobiście w lokalu przy ul. Okopowej.

Jeśli śledzicie nasz portal, z pewnością kojarzycie mikropiekarnię Okruchy. Mateusz oraz Ania, którzy stoją za tym konceptem, otwierają swój lokal dwa dni w tygodniu w określonych godzinach. W te dni wydawane są zamówienia, dlatego warto zapisać się na ulubione pieczywo wcześniej. Wybór chleba oraz innych wypieków jest zmienny, a informacje na temat bieżącej oferty znajdziecie na ich profilu na Facebooku – link tutaj. Mieszkańcy Karolewa w świeżo wypieczone bochenki mogą się zaopatrzyć w mini piekarni Chleb na Zdrowie. W lokalu przy ul. Wróblewskiego 128 znajdziecie chleby żytnie, pszenne oraz razowe na zakwasie lub na drożdżach, a także słodkie wypieki (w tym pyszne pączki!). Warto zadzwonić do nich wcześniej i zarezerwować wybrane pieczywo, bo ok. 12 z półek znika większość asortymentu. Dostępność nieznacznie się różni w zależności od dnia, a szczegółowe informacje dostępne są na Facebooku piekarni. Rzemieślnicza piekarnia Bochenek to propozycja dla mieszkańców Pabianic i okolic. Chociaż lokal aktualnie ma wielkanocną przerwę, już teraz warto zajrzeć na ich profil na FB i wybrać interesujące was pieczywo. Bochenek do pracy wróci 17.04., a ich wypieki będziecie mogli odebrać na miejscu lub zamówić z dowozem. Jest z czego wybierać – zajrzyjcie sami!

Z chęcią posłuchamy o waszych ulubionych piekarniach. Czekamy na wasze komentarze z nazwami lokali oraz informacjami o najlepszych wypiekach – będziemy testować!

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...