fbpx

Book&Cook wraca do gry! Studio szykuje coś dla wszystkich, którzy mają dosyć kwarantannowej nudy. Teraz w zaciszu domu będziecie mogli poznać kulinarne triki, a wszystko to dzięki warsztatom online. Start już w przyszłą środę!

Teraz triki kuchenne macie na wyciągnięcie ręki – i to dosłownie! Studio kulinarne Book&Cook przenosi bowiem działalność do Internetu i rozpoczyna serię wirtualnych warsztatów. Na pierwszy rzut ognia idą Włochy, których kuchnia od lat jest w czołówce popularności wśród polskich amatorów gotowania. – Ten warsztat to także nasz gest solidarności z Italią oraz wyraz tęsknoty za krajem – mówi Asia Borowska ze studia. Kolejne tematy ogłoszone zostaną jeszcze w tym tygodniu, dlatego koniecznie zaglądajcie na profile Book&Cook oraz ich stronę internetową.

Na warsztatach w Book&Cook fot. Magda Klimczak
Na warsztatach w Book&Cook fot. Magda Klimczak

Skąd taka inicjatywa? – Zamknęliśmy się ponad miesiąc temu i jak każda inna łódzka działalność gastronomiczna podejmujemy walkę o przetrwanie i dalsze funkcjonowanie. Poza tym, tęsknimy za  naszymi kursantami i energią warsztatów. Chociaż w ten sposób możemy być bliżej wielbicieli gotowania i wspólnie przetrwać te trudne czasy – dodaje Asia. Internetowe zajęcia będą odbywały się cyklicznie, a pierwszy z nich zaplanowany jest na przyszłą środę 22.04. Kurs rozpocznie się o godzinie 18:00. W trakcie półtoragodzinnej sesji z Szefem Adamem Kozaneckim uczestnicy dowiedzą się, jak przygotować domowe ravioli wypełnione farszem z pietruszkowej ricotty oraz masłem szałwiowym, a także jeden z najwspanialszych deserów świata – tiramisu. 

Parę słów o kwestiach praktycznych. Po zarejestrowaniu się na stronie uczestnicy otrzymają dostęp do przepisów oraz listy zakupów, niezbędnych do przyrządzenia dań. – Zajęcia odbędą się na zasadzie gotowania na żywo, a my chcemy utrzymać konwencję naszych warsztatów opartych na relacji z prowadzącym. Dlatego zakładamy, że kursanci po drugiej stronie ekranu na bieżąco będą przygotowywać danie w swoich kuchniach. Jeśli ktoś chce, może oczywiście jedynie patrzeć! – mówi Asia. Dzięki aplikacji możliwe będzie zadawanie pytań, zarówno w trakcie, jak i po zakończeniu spotkania.

Studio szykuje się również do organizacji warsztatów dla młodszych gotujących. Zajęcia online dla dzieci od 9 roku życia dopasowane będą do wieku oraz możliwości uczestników, którym organizatorzy obiecują mnóstwo dobrej zabawy – oczywiście pod okiem rodziców. Wszystkie zajęcia, także te dla dorosłych, prowadzić będzie Adam Kozanecki, finalista czwartej edycji programu MasterChef i miłośnik łączenia tradycji z nowoczesnością. Studio nie wyklucza również zaangażowania innych prowadzących.

Koszt internetowych warsztatów Book&Cook to 20 zł, a zapisy możliwe są tutaj. Macie pomysły na inne ciekawe zajęcia? Interesuje was kuchnia danego kraju bądź konkretne zagadnienia? Dajcie znać w komentarzach, przekażemy wasze sugestie!

Podobne posty

W tej restauracji jeszcze nas nie było, a ma już 12 lat! Kręcą pizzę, makarony, sami pieką bułki do ...
30 festiwalowych restauracji przygotowało swoje popisowe pizze. Jest pizzowy burger, włoskie ...
Konkurs na najszybsze zjedzenie pizzy, wystawa fotografii, spotkanie klubu kolacyjnego i warsztaty ...