Warsztaty online w Book&Cook
Book&Cook wraca do gry! Studio szykuje coś dla wszystkich, którzy mają dosyć kwarantannowej nudy. Teraz w zaciszu domu będziecie mogli poznać kulinarne triki, a wszystko to dzięki warsztatom online. Start już w przyszłą środę!
Teraz triki kuchenne macie na wyciągnięcie ręki – i to dosłownie! Studio kulinarne Book&Cook przenosi bowiem działalność do Internetu i rozpoczyna serię wirtualnych warsztatów. Na pierwszy rzut ognia idą Włochy, których kuchnia od lat jest w czołówce popularności wśród polskich amatorów gotowania. – Ten warsztat to także nasz gest solidarności z Italią oraz wyraz tęsknoty za krajem – mówi Asia Borowska ze studia. Kolejne tematy ogłoszone zostaną jeszcze w tym tygodniu, dlatego koniecznie zaglądajcie na profile Book&Cook oraz ich stronę internetową.
Skąd taka inicjatywa? – Zamknęliśmy się ponad miesiąc temu i jak każda inna łódzka działalność gastronomiczna podejmujemy walkę o przetrwanie i dalsze funkcjonowanie. Poza tym, tęsknimy za naszymi kursantami i energią warsztatów. Chociaż w ten sposób możemy być bliżej wielbicieli gotowania i wspólnie przetrwać te trudne czasy – dodaje Asia. Internetowe zajęcia będą odbywały się cyklicznie, a pierwszy z nich zaplanowany jest na przyszłą środę 22.04. Kurs rozpocznie się o godzinie 18:00. W trakcie półtoragodzinnej sesji z Szefem Adamem Kozaneckim uczestnicy dowiedzą się, jak przygotować domowe ravioli wypełnione farszem z pietruszkowej ricotty oraz masłem szałwiowym, a także jeden z najwspanialszych deserów świata – tiramisu.
Parę słów o kwestiach praktycznych. Po zarejestrowaniu się na stronie uczestnicy otrzymają dostęp do przepisów oraz listy zakupów, niezbędnych do przyrządzenia dań. – Zajęcia odbędą się na zasadzie gotowania na żywo, a my chcemy utrzymać konwencję naszych warsztatów opartych na relacji z prowadzącym. Dlatego zakładamy, że kursanci po drugiej stronie ekranu na bieżąco będą przygotowywać danie w swoich kuchniach. Jeśli ktoś chce, może oczywiście jedynie patrzeć! – mówi Asia. Dzięki aplikacji możliwe będzie zadawanie pytań, zarówno w trakcie, jak i po zakończeniu spotkania.
Studio szykuje się również do organizacji warsztatów dla młodszych gotujących. Zajęcia online dla dzieci od 9 roku życia dopasowane będą do wieku oraz możliwości uczestników, którym organizatorzy obiecują mnóstwo dobrej zabawy – oczywiście pod okiem rodziców. Wszystkie zajęcia, także te dla dorosłych, prowadzić będzie Adam Kozanecki, finalista czwartej edycji programu MasterChef i miłośnik łączenia tradycji z nowoczesnością. Studio nie wyklucza również zaangażowania innych prowadzących.
Koszt internetowych warsztatów Book&Cook to 20 zł, a zapisy możliwe są tutaj. Macie pomysły na inne ciekawe zajęcia? Interesuje was kuchnia danego kraju bądź konkretne zagadnienia? Dajcie znać w komentarzach, przekażemy wasze sugestie!