Nowe, azjatyckie menu, specjalna karta hot-dogów, a do tego szprycery XXL w promocyjnej cenie! Lato w mieście daje radę.

Azjatycki street food w menu

Woda Sodowa to kolejny lokal, który wrócił do nas po dłuższej przerwie. Wrócił za to ze zdwojoną energią! Już w najbliższy piątek zaprosi na pierwsze w mieście powitanie lata. Świętowanie będzie trwało aż do niedzieli. Jak na wakacjach – chill na leżakach, a na stolikach orzeźwiające koktajle, również w wersji XXL. A co do jedzenia? Premierowe menu restauracji.

Choć Woda Sodowa oficjalnie była zamknięta, za jej drzwiami trwały prace nad nową koncepcją. Teraz zobaczycie ją w premierowej odsłonie – z poprzedniej karty zostały cieszące się wyjątkową popularnością burgery, reszta skręciła zaś mocno w stronę autorskiego street foodu inspirowanego smakami Azji. Zacznijmy od przystawek:  mamy tu pierożki gyoza w trzech odsłonach (z krewetkami, kaczką lub warzywami), polecany weganom talerz hancha, czyli panierowane tofu, grillowane warzywa i pieczarki oraz bunchan.

Woda Sodowa

Szprycery w wersji XXL

Bunchan idealnie sprawdzi się na początek weekendowego świętowania z przyjaciółmi. To zestaw przystawek, które widzicie na zdjęciu, a w nim krewetki w panko, wakame, ryż, placuszki, kimchi, wołowina po koreańsku, marynowane tofu, ogórek na ostro i sosy (całość kosztuje 69 zł). W ten weekend tyle samo zapłacicie też za szprycery z prosecco i własnej produkcji kordiałami w wersji XXL (nie są dostępne w podstawowej karcie). Nadchodzące dni zapowiadają się upalnie, więc  wielki dzban to super rozwiązanie, szczególnie dla kilku osób! Do wyboru Tlen na bazie Aperolu i kordiału mandarynka-marakuja, Nostalgia z Martini Fiero i kordiałem ananas-limonka, Fidżi z Jagermeistrem i kordiałem truskawka-wiśnia oraz Zorza z Umeshu i kordiałem brzoskwinia-pomarańcza.

Woda Sodowa

Menu z hot-dogami

Spójrzmy też dalej w menu. Azja zagościła na dobre również w daniach głównych. Mamy tu sałatkę z krewetkami i makaronem ryżowym, ryż po koreańsku, noodle, zupę yugsu z makaronem ryżowym, pierożkami, edamame i warzywami, a do tego nadziane frytki z wołowiną, serem i nachosami to duża (porcja dla dwóch osób, która kosztuje 47 zł). Nowością są też hot-dogi. W stałej karcie do wyboru trzy kompozycje z krewetkami, białą lub wegańską kiełbaską w roli głównej, ale na powitanie lata menu zostanie poszerzone o trzy nowe propozycje. Nie zapomnijcie też o deserze – sernik nowojorski i churrosy powinni pamiętać stali bywalcy lokalu z Domusu.

Woda Sodowa

Wraca Śniadanie na Manhattanie

Wiadomo już czym Woda Sodowa powita nas w nadchodzący weekend, a jak restauracja funkcjonuje na co dzień? Wracają weekendowe śniadania na Manhattanie, które dostępne są w każdą sobotę i niedzielę od godz. 10.00. Wśród pięciu zastawów w cenie 19-23 zł między innymi śniadanie angielskie, naleśniki suzette czy pankejki z syropem klonowym. Do tego chałka w trzech wytrwanych odsłonach i wspólne śniadanie dla dwojga z szakszuką w roli głównej. Mamy więc niespieszne ucztowanie i chill w weekend, zaś w tygodniu szybkie lunche z pizzą w roli głównej.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...