Aplikacja Wolt to wybór dań ze wszystkich kuchni świata, a także możliwość zrobienia zakupów z dostawą do domu lub biura. Zobacz jakie to wygodne i skorzystaj z promocji!

Firma Wolt działa już w 23 krajach świata, w tym ponad 240 miastach. Również w Łodzi możemy cieszyć się wygodą zamawiania przez aplikację – i to nie tylko jedzenia! Wiedzieliście, że przez Wolta możecie zrobić zakupy? W aplikacji są znane supermarkety, ale również małe delikatesy czy piekarnie np. Mąka czy Montag. To naprawdę bardzo duży wybór restauracji i sklepów, dzięki czemu zamówicie tu praktycznie wszystko. A korzystanie z aplikacji jest bardzo proste i wygodne.
Możecie wyszukać w niej ulubioną restaurację, odkryć coś nowego, albo jeśli macie ochotę na konkretne danie – np. burgera, wspomogą was w tym jedzeniowe kategorie, które skierują was do lokali serwujących wybrane danie. To naprawdę super wygodne rozwiązanie – nie trzeba wertować oferty każdego lokalu. Śledźcie ich media społecznościowe, bo często wrzucają tam promocje i kody rabatowe.

Na przykład teraz z kodem „WOLTOMANIA” nowi użytkownicy otrzymają 60 zł na 4 pierwsze zamówienia (15 zł / zamówienie). Nie pozostaje więc nic innego jak włączyć ulubiony serial i czekać na dostawcę. A jeżeli już od dawna używacie aplikacji, to ściągajcie do niej znajomych – za polecenie wasz znajomy otrzyma 40, a wy 20 zł. 

Weź udział w festiwalu bez wychodzenia z domu

W tym roku firma Wolt objęła główny patronat Ramen Festiwalu 2023. Bardzo cieszymy się, że możemy razem współpracować. Gdy nadciąga jesień, robi się coraz chłodniej i ciągle pada myślimy tylko o tym, żeby porządnie się rozgrzać. Nic więc dziwnego, że łodzianie tak pokochali festiwal ramenu – to japońskie danie jest stworzone, żeby odczarować negatywne strony jesieni. Pozostaje jeszcze jedno „ale” – trzeba stawić czoła pogodzie i dotrzeć do restauracji. Wtedy wkracza Wolt, cały na niebiesko i dostarcza nam ramen pod same drzwi! Na szczęście ramen jest tak wdzięcznym daniem, że doskonale sprawdza się w dowozie. Dlatego bez obaw, będzie tak pysznie jakbyśmy dostali je prosto z kuchennej wydawki.

Wygraj voucher o wartości 100 zł!

Teraz jak już wiecie, że korzystanie z Wolta to czysta przyjemność połączona z jeszcze większą przyjemnością – jedzeniem – to mamy dla was konkurs. Wystarczy, że zamówicie ulubione jedzenie w aplikacji i pokażecie nam przy pomocy zdjęć lub filmu jak zamawiacie / odbieracie dostawę z Wolt. Najbardziej kreatywny według nas pomysł wygra voucher o wartości 100 zł do wykorzystania w aplikacji. Zdjęcia lub filmy możecie wrzucać w komentarzu pod przypiętym postem na stronie wydarzenia (link tutaj) lub dodając relację na Instagramie z oznaczeniem @jemywlodzi oraz @woltpolska. Na zgłoszenia czekamy do 26. listopada włącznie, wyniki poznacie w poniedziałek 27. listopada!

Festiwalowe rameny dostępne w Wolcie

FALLA
Ramen Truflowy: truflowo-grzybowy bulion z a’la kalmarami z boczniaków, marynowanym tofu wędzonym, pieczoną dynią, pak choi, kiełkami mung, świeżym chilli, grzybkami shimeji i shitake oraz a’la krewetkami z salsefii

Hona Sushi
Pōkuribu Ramen Festiwal 2023: aromatyczny wieprzowo–wołowy bulion, wolno gotowane żebro wieprzowe zgrillowane w glazurze teriyaki z dodatkiem karmelizowanego pora i orzechów ziemnych, jajko ajitsuke tamago, pak choi, dymka, szarpane nori i kiełki młodych warzyw

King Kong
Khao Soi Ramen: ramen inspirowany zupą z północnej Tajlandii Khao Soi – wywar drobiowy z makaronem ramen, tare na bazie żółtej pasty curry z dodatkiem oleju chilli podawany z krewetkami, kiszonym musztardowcem, czerwoną cebulą, kolendrą, szczypiorem i limonką

Kimsu
Kamo-Kinoko Ramen: paitan, tare grzybowo-sojowe, pierś z kaczki smażona w kawie, karmelizowany por, marchew w chili, nitamago w panko, makaron ramen, olej kamo

Ramenownia
Hokkaido VEGAN Miso: makaron własnej produkcji z mieszanki japońskich mąk, kremowy bulion na bazie warzyw, miso tare, olej chilli, puree dyniowe, pieczona dynia, Bimi, Menma, shitake, szalotka

Gyukotsu: makaron własnej produkcji z mieszanki japońskich mąk, kremowy bulion na bazie kości wołowych, shoyu tare, olej z palonego pora, chashu, kiełki mung, dymka, pieczony por, 1/2 jajka

Zielona
Vege Shoyu Ramen: przyjemnie rozgrzewający bulion z pieczonych warzyw, shoyu tare, sprężysty makaron, marynowane tofu, grzyby shitake i shimeji, pędy bambusa, kapusta pak choi, fasola edamame, prażony czosnek, dymka

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...