Zakrętka - domowe przetwory z innej beczki

Jeśli, tak jak ja, nie macie ręki do przetworów, a niekoniecznie chcecie faszerować się sklepowymi dżemami prosto z fabrycznej taśmy produkcyjnej, to z pewnością zainteresuje was oferta Zakrętki.

Zakrętka - domowe przetwory z innej beczki, fot. facebook.com/zakretka

Zakrętka to nowa, urocza (tylko spójrzcie na te zdjęcia) inicjatywa kulinarna zrodzona z potrzeby serca i przy wsparciu przyjaciół. Za jej powstanie odpowiada Marta, która od kilku lat z pasją robi przetwory dla siebie i licznych znajomych. To właśnie ich pozytywne opinie i rosnące zapotrzebowanie skłoniły Martę do rozwinięcia działalności i zaoferowania swoich produktów szerszemu gronu odbiorców.

Zakrętka - przetwory z innej beczki, fot. facebook.com/zakretka

Od kilku dni każdy może zamówić dla siebie słoiczek przysmaków od Zakrętki. W ofercie w tej chwili dostępne są między innymi: dżem dyniowy, konfitura gruszkowa z kardamonem, słodki sos chilli i papryczki czereśniowe faszerowane fetą z oliwkami. To zmieniać będzie się jednak wraz ze zmieniającymi się porami roku, bo Marta do produkcji swoich przetworów wykorzystuje warzywa i owoce sezonowe. Wszystkie pochodzą od zaprzyjaźnionych rolników z województwa łódzkiego, z lokalnych upraw i niewielkich ogródków.

Zakrętka - domowe przetwory z innej beczki, fot. facebook.com/zakretka

Ceny przetworów wahają się od 6 zł do 13 zł za słoik. Zamawiać można je drogą mailową pod adresem martazakretka@gmail.com lub za pośrednictwem strony Zakrętki na Facebooku. Zgodnie z ideami ruchu ekologicznego, Marta oddaje 50 gr. za każdy zwrócony słoik.

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...