Znamy zwycięzców Festiwalu Dobrego Smaku
W niedzielę o 18.00 restauracje zakończyły serwowanie festiwalowych dań, a już dwie godziny później na uroczystej gali w Wytwórni ogłoszono zwycięzców X jubileuszowej edycji FDS.
Nie będziemy przedłużać i od razu zaczniemy od podania wyników. Laur zwycięzcy w tym roku zgarnęło Ato Sushi, a dokładnie ich ostra rolka o nazwie nawiązującej do filmu Kill Bill. Lokal z 6-go Sierpnia został uznany za najlepszy zarówno przez gości, jak i festiwalowe jury. Drugie miejsce w werdykcie przedstawicieli Festiwalu Dobrego Smaku zajęła restauracja Street Art Deluxe, która serwowała filet z pstrąga, trzecie Big Betty i ich kurczak ze śliwką. Nieco inaczej zadecydowali goście. W głosowaniu sms-owym kolejne lokaty zajęły Deseo Tapas Bar i ponownie Street Art Deluxe.
W kategorii kawiarni Mebloteka YELLOW stanęła na wysokości zadania i obroniła ubiegłoroczny tytuł – tym razem podbiła serca sorbetem podanym w wydrążonym jabłku (tu również powtórzyła się sytuacja podwójnego tytułu). Kolejne miejsca w opinii jury przypadły debiutantom – kawiarni Zbożowa i Pani Cupcake. A co na to goście? Ci oddali swe głosy na klubokawiarnię Owoce i Warzywa (2 miejsce) i Zbożową, ale tym razem na 3 miejscu. Dodatkowo przyznano nagrodę za najlepszą obsługę i otrzymała ją restauracja Servantka.
Serdecznie gratulujemy wyróżnionym lokalom.
Obiecujemy, że gdy tylko opadnie festiwalowy kurz (a obsługa restauracji odpocznie), odwiedzimy zwycięzców i porozmawiamy o festiwalu od kuchni.