Konkurs na najszybsze zjedzenie pizzy, wystawa fotografii, spotkanie klubu kolacyjnego i warsztaty dla dzieci – to wszystko już za chwilę podczas siódmej edycji festiwalu.

Kolejna edycja największego festiwalu pizzy, który organizujemy razem z Łódzkim Centrum Wydarzeń, rusza w piątek 27 stycznia, ale pierwsze wydarzenia odbędą już tydzień wcześniej. Zobaczcie, co w tym roku wymyśliłyśmy.

Klub kolacyjny

Ideą Klubu Kolacyjnego Jemy w Łodzi są niezobowiązujące spotkania przy wspólnym stole. Oczywiście tym razem w roli głównej wystąpi pizza, a na degustację zaprosi nas Michał Kowalski, założyciel Dzielnej 43 i Ferworu. Szykujcie się na wtorek 31 stycznia – tego dnia spotykamy się w Ferworze i próbujemy 3 rodzajów pizzy. Co ważne, każda przygotowana jest w innym stylu. Będzie Pizza Pala Romana (rzymska pizza na grubszym puszystym cieście), Detroit Style Pizza (pizza wypiekana w prostokątnych blaszkach) i New Jork Slice (pizza z dosyć cienkim elastycznym ciastem). Głodni nie wyjdziecie, z każdego rodzaju przygotujemy przynajmniej 2 propozycje, czyli łącznie 6 pizz do spróbowania, a do tego jeszcze deser niespodzianka.

Wszystkie szczegóły spotkania dostępne w opisie, już można kupować bilety. Wstęp kosztuje 100 zł, liczba miejsc jest ograniczona. 

Warsztaty dla dzieci

Wiemy, że dzieciaki kochają pizzę, wie to również Bawełna, która po raz kolejny zaprasza na warsztaty dla najmłodszych. Pierwsze odbędą się w sobotę 21 stycznia, drugie 28 stycznia 2023, koszt: 55 zł od osoby. Warsztaty poprowadzi sam szef kuchni restauracji Bawełna, a dzieciaki będą mogły poczuć się jak prawdziwi pizzaiolo i zrobić najlepszą pizzę na świecie! Każdy Pizza Master będzie mógł zjeść swoje dzieło oraz otrzyma dyplom Najlepszego Pizza Mastera. Na warsztaty można się zapisać pod numerem telefonu 42 633 34 44 lub mailowo (restauracja@bawelna-lodz.com). Uwaga – cały dochód z drugich warsztatów trafi do puszki WOŚP.

Stworzenie pizzy – wystawa

Agata Gąsek robi przepiękne zdjęcia – kto ją zna, ten wie, innych zapraszamy na jej profil na Instagramie. Bardzo zależało nam na zrobieniu wspólnego projektu. My tylko rzuciłyśmy hasło „pizza”, Agata wymyśliła resztę – stworzenie pizzy inspirowane … stworzeniem świata! Bawełny nie trzeba było długo namawiać do współpracy – oni kochają podobne tematy. Prace już się drukują. Będzie można je podziwiać na ścianach restauracji w Manufakturze w czasie trwania festiwalu, tj. od 27 stycznia do 5 lutego.

Konkurs na zjedzenie najdłuższej pizzy w mieście

Kto nie boi się gastro wyzwań, niech zbiera trzyosobową ekipę i wysyła nam zgłoszenie do konkursu. Kolejność jest następująca – przygotujcie fajny film lub zdjęcie, które przekona nas, że to właśnie wy powinniście wziąć udział w wielkim finale. Zgłoszenia ocenią ekipy Jemy w Łodzi i PIZZANOVA, a także czytelnicy JwŁ. Ostatnie starcie odbędzie się w niedzielę 5 lutego w lokalu PIZZANOVA przy Piotrkowskiej 78. Tego dnia dla dwóch drużyn przygotujemy po mega pizzy – będzie ona nie tylko długa na półtora metra, ale również wzbogacona o ostre składniki. Ci, którzy pierwsi zjedzą ją w całości, wygrywają zaproszenie do PIZZANOVA o wartości 200 zł. Nabór zaczynamy już teraz (zgłoszenia najlepiej wysyłać na adres jemywlodzi@gmail.pl lub przez Messengera), udział w zabawie jest bezpłatny. 

Pojedynek Rzym – Neapol

Cienkie, chrupiące ciasto czy pulchne, wyrośnięte brzegi? Pizzowe potęgi staną do pojedynku. Odbędzie się on w mediach społecznościowych, ale nie tylko. I tu również mamy dla was konkurs. Już teraz szykujcie hasła dopingujące ulubioną drużynę (jako odwieczni rywale – fani Widzewa i ŁKS-u mamy w temacie sporą wprawę). Na najlepszych czekają zaproszenia na pizzę. Swoje propozycje możecie wysyłać do 5 lutego mailowo lub dodawać pod postem o konkursie (będziemy do publikować w wydarzeniu JwŁ Pizza Fest).

Podobne posty

Już 18 maja 2012 roku o godzinie 20.20 w strefie Off Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) ...
23 maja House of Sushi (ul. Piotrkowska 89) zaprasza na warsztaty kaligrafii. To trochę alternatywny ...
W dniach 1-2 czerwca odbędzie się w Łodzi Festiwal Viva I'Italia. Warsztaty i sesje kulinarne, ...