Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today isponiedziałek,22kwiecień,2019

Pasibus – w końcu próbujemy burgerów w Manu

Pasibus – w końcu próbujemy burgerów w Manu

Pasibus to marka wywodząca się z Wrocławia, ma w Polsce już prawie 20 lokali. Jeśli z zasady unikacie sieciówek, tej dajcie szansę. My dałyśmy i nie żałujemy.

Czytaj więcej...

Tłuste zestawienie na czwartek

Pączki w Łodzi 2019

W najbliższy czwartek niech nikomu nie przyjdzie do głowy liczyć kalorie. Mamy dla was pączki tradycyjne, wiedeńskie, wegańskie, a nawet z boczkiem. Smacznego!

Czytaj więcej...

Fine Dining Week w Powidoku

Fine Dining Week w Powidoku

W Łodzi trwa festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. To wyjątkowa okazja, aby wybrać się do najlepszych restauracji w naszym mieście i spróbować ich popisowej kuchni w promocyjnej cenie. A z takich okazji korzystamy zawsze chętnie. Tym razem padło na Powidok.

Czytaj więcej...

Miesiąc Zakochanych (i nie tylko…) w Farinie Bianco

Miesiąc Zakochanych (i nie tylko…) w Frainie Bianco

Farina Bianco świętuje Walentynki przez cały miesiąc i wypełniła go po brzegi atrakcjami. Obok menu dla zakochanych, specjalnych win i koktajli czekają na was Kolacje w Ciemności, Magiczna Kolacja i konkurs, w którym do wygrania jest samochód na weekend.

Czytaj więcej...

Czego dowiedziałam się pracując w restauracji

Czego dowiedziałam się pracując w restauracji

Niedawno miałam okazję popracować przez dwa dni w restauracyjnej kuchni, czyli zrobić coś, czego nie robiłam od wielu, wielu lat. Tym razem było to wyłącznie dla funu, ale przypomniało mi o czymś, o czym wielu gości często zapomina. Że praca w gastronomii to ciężka orka.

Czytaj więcej...

Food trucki pod dachem. Pięć łódzkich miejsc ze street foodem

Food trucki lodz

Mróz, śnieg i deszcz nie są im już straszne. Załogi łódzkich food trucków zapraszają do stacjonarnych punktów, w których street food serwowany jest przez cały rok. Odwiedzamy miejsca, gdzie mobilne gastronomie zaparkowały na stałe.

Czytaj więcej...

O pizzy słów kilka - tej włoskiej i tej łódzkiej

O pizzy słów kilka

Zbliżający się coraz większymi krokami festiwal Jemy w Łodzi Pizza Fest jest dobrą okazją żeby porozmawiać o pizzy. Tej klasycznie włoskiej i tej… złódczonej.

Czytaj więcej...

Quale Restaurant z nowym szefem kuchni

Quale Restaurant

Oto gorący transfer w łódzkim gastro. Stery eleganckiej restauracji z Narutowicza obejmuje Paweł Pyra, który do tej pory pracował jako zastępca szefa kuchni w Fabryce Wełny.

Czytaj więcej...

Jak nie pisać recenzji restauracji w internecie

recenzja

Internet i portale społecznościowe dały nam wszystkim cudowne narzędzie do wyrażania swoich opinii na każdy właściwie temat. Korzystamy z niego chętnie, chociaż często zupełnie nieumiejętnie. Podpowiadamy, jak pisać recenzje restauracji żeby nie wyjść przy tym na dupka.

Czytaj więcej...

Łódź bez glutenu – gdzie jeść

gluten free

Już wiecie, o co chodzi z tym glutenem, czas wskazać miejsca, w których bezglutenowcy mogą dobrze i bezpiecznie zjeść.

Czytaj więcej...

Podobne artykuły