Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today iswtorek,21sierpień,2018

12 kwietnia – Światowy Dzień Czekolady

Święto Czekolady 2018

Termin Święta Czekolady nie jest przypadkowy – dzisiaj przypada Światowy Dzień Czekolady. Przypominamy, że jeszcze do niedzieli możecie spróbować festiwalowych deserów. Ile już zjedliście? My prawie wszystkie! Oto druga część relacji.

Czytaj więcej...

Święto Czekolady – jest super!

Święto Czekolady 2018

Za nami pierwsze wizyty w lokalach. Ruszajcie szybko na desery, bo są po prostu przepyszne!

Czytaj więcej...

Power śniadanie na dobry początek dnia

Day Ok - śniadanie

Gofry z sadzonymi jajkami, owsiany omlet, ale też chudy twarożek z warzywami – w Day Ok takie śniadania zjecie już od 7.30.

Czytaj więcej...

Czy jecie desery w restauracjach?

Czy jecie desery w restauracjach?

Ja tak, ale nie zawsze tak było. Jeszcze kilka lat temu działy z deserami były w łódzkich lokalach nudne i smutne. Na szczęście to się zmienia i to w bardzo szybkim tempie.

Czytaj więcej...

Kamienica nr 6 – w kwietniu otwarcie wyjątkowego lokalu

Restauracja Kamienica 6

W kuchni Kamienicy będą królowały polskie dania przygotowane na bazie sezonowych produktów z naszego regionu, zaś piwnicę wypełni największa kolekcja win w województwie łódzkim. A to wszystko wcale nie w Łodzi, a w pobliskim Aleksandrowie.

Czytaj więcej...

Spychała, moja matka Cię dorwie!

Restauracja Piwnica Łódzka

Mamo, twoje śledzie są najlepsze na świecie, ale … matias Sebastiana Spychały jest lepszy. Możecie go jeszcze zamówić na święta. Wy tak. Ja nie, bo się boję zerwania rodzinnych stosunkówJ

Czytaj więcej...

Roladka z łososiem i jajka z buraczkami

Restauracja u Kretschmera

To ostatni moment na organizację firmowego przyjęcia świątecznego i przedostatni za zaplanowanie menu na wielkanocne śniadanie w domu. Sprawdźcie, co w tym roku proponuje Restauracja u Kretschmera.

Czytaj więcej...

Primavera, czyli włoska wiosna w Bawełnie

Bawełna Primavera

Dzisiaj na wagary stanowczo za zimno, ale nie na premierę nowego menu inspirowanego domową kuchnią włoską. Sprawdźcie, co na nadchodzące dni przygotowała dla was Bawełna.

Czytaj więcej...

Trzecie urodziny Book&Cook z Tomaszem Jakubiakiem

Trzecie urodziny Book&Cook z Tomaszem Jakubiakiem

W miniony weekend studio kulinarne Book&Cook świętowało swoje trzecie urodziny. Gościem specjalnym był znany kucharz i dziennikarz kulinarny Tomasz Jakubiak.

Czytaj więcej...

Goût de France – premiera w Ceskim Filmie

Cesky Film Gout de France 2018

Za niecały tydzień rozpocznie się czwarta edycja międzynarodowego święta francuskiej kuchni. Restauracja Cesky Film po raz pierwszy weźmie udział w wydarzeniu. Sprawdźcie, jak tutejsza ekipa przygotowała się do francuskiego zadania.

Czytaj więcej...

Podobne artykuły