Jemy w Łodzi - restauracje w Łodzi, opinie, recenzje, wydarzenia

You are here:
Today isponiedziałek,18grudzień,2017

Ciekły azot, sous vide i sferyfikacja, czyli nieco więcej o kuchni molekularnej

Ciekły azot, sous vide i sferyfikacja, czyli nieco więcej o kuchni molekularnej

W tekstach Jemy w Łodzi kilka razy wspominaliśmy już o kuchni molekularnej, która zaczyna pojawiać się w łódzkich restauracjach. Czas przybliżyć, na czym polega jej fenomen.

Czytaj więcej...

Gotujemy z szefem kuchni restauracji Anatewka

Sebastian Spychała - szef kuchni restauracji Anatewka

Marzeniem Sebastiana Spychały, szefa kuchni restauracji Anatewka, jest zdobycie gwiazdki Michelin. Czytelnikom Jemy w Łodzi opowiada, jak zaczęła się jego przygoda z gotowaniem oraz zdradza przepis na schab cielęcy.

Czytaj więcej...

Restauracja Łódzka w Holiday Inn

Restauracja Łódzka

Cykl restauracji hotelowych zaczęliśmy od czterech gwiazdek i na nich też zakończymy. Zajrzyjmy do Restauracji Łódzkiej i DiM Bar przy ul. Piotrkowskiej 229/231.

Czytaj więcej...

Francuskie bistro w hotelu Ibis

L'Estaminet

Byliśmy już w andel’s Hotel Łódź, NoBo Hotel i Qubus, tym razem odwiedziliśmy restaurację L’Estaminet w hotelu Ibis.

Czytaj więcej...

Weekend przy butelce dobrego wina

Weekend przy butelce dobrego wina

Zaczynamy weekend – czas relaksu i spotkań z przyjaciółmi. Dla tych, którzy zechcą spędzić go przy butelce dobrego wina, razem z Jakubem Majerem, sommelierem z Restauracji Delight podpowiadamy, jak zamawiać je w restauracji oraz prawidłowo serwować w domu.

Czytaj więcej...

Gotujemy z szefem kuchni Restauracji Delight

Mirosław Jabłoński – uwielbia kuchnię polską, ale w nowoczesnym wydaniu, nie toleruje bałaganu i bezmyślności, w pracy bywa cholerykiem. Jemy w Łodzi namówiło szefa kuchni Restauracji Delight nie tylko na szczerą rozmowę, ale także do zdradzenia ciekawego przepisu na filet z indyka we włoskim stylu.

Czytaj więcej...

Do czego służą te wszystkie widelce, czyli o sztuce nakrywania do stołu w eleganckiej restauracji

Jakub Majer - trener kelnerów i sommelier w Restauracji Delight

O tym, jak prawidłowo nakryć do stołu i nie czuć skrępowania w eleganckiej restauracji porozmawiamy z trenerem kelnerów i sommelierem Jakubem Majerem z Restauracji Delight.

Czytaj więcej...

Restauracja Delight "od kuchni"

Co dzieje się za drzwiami kuchni? Jak wygląda przygotowanie posiłków dla gości hotelowych? Oto zdradzamy wam 24 godziny z życia Restauracji Delight.

Czytaj więcej...

Z cyklu: restauracje hotelowe - Ogień

Nie zapominamy o cyklu restauracji hotelowych. W tym tygodniu Ogień, czyli wizyta w hotelu Qubus.

Czytaj więcej...

Sprawdź swoją wiedzę o łódzkich restauracjach - test

Test wiedzy o łódzkich restauracjach

Sprawdź swoją wiedzę o łódzkich restauracjach! Rozwiąż nasz test i przekonaj się, ile wiesz o kulinarnym życiu naszego miasta. Myślisz, że wiesz już wszystko, czy może lokalni restauratorzy potrafią cię jeszcze zaskoczyć?

Czytaj więcej...

Podobne artykuły